Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - baráž - odvety
12.11.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chorvaté si v odvetě pohlídali náskok a bezpečně postupují

Zatímco první barážový zápas Chorvatska s Řeckem nabídl strhující pětigólovou přestřelku, odveta na řecké půdě již proběhla podle původních očekávání, tedy nepříliš atraktivní podívanou s minimem branek. Po drtivé výhře 4:1 se v Pireu Chorvaté nemuseli nikam hnát a už jen kontrolovali ideální výchozí pozici, kterou po bezbrankové remíze dovedli do zdárného konce a jsou tak jistými účastníky mistrovství světa.

Trenér Řeků Michael Skibbe sliboval před nedělním zápasem, že tentokráte na trávník nastoupí podstatně lepší tým než v Chorvatsku, což se také potvrdilo. Národní tým z Peloponéského poloostrova vskutku předvedl vydařenější výkon, jenže tím se svému soupeři dokázal pouze vyrovnat, ne jej předčit nutným rozdílem tří vstřelených branek. O mnohém vypovídá statistika jediné řecké střely na bránu, která navíc přišla až v sedmaosmdesáté minutě...

Jestli chtěli domácí dostat favorizovaného soupeře pod tlak a pokusit se ještě o zázračné zmrtvýchvstání, potřebovali se co nejrychleji ujmout vedení. Chorvaté však zápas ani v nejmenším nepodcenili a v zodpovědném defenzivním bloku likvidovali jakékoli protivníkovy útočné snahy v samém zárodku. Za zmínku z úvodu první půle stojí snad jen rána Sokratise Papastathopoulose, která zpoza šestnáctky zamířila kousek vedle tyče.

Chorvatsko se čtyřmi vstřelenými góly v zádech již směrem dopředu nikam nepospíchalo a za celý zápas si nakonec nepřipsalo ani jednu přesnou střelu mezi tři tyče. Jedním dechem je však nutno dodat, že ani tato bilance nesmí překrýt fantastickou pumelici Ivana Perišiče tři minuty před poločasovým odchodem do kabin, která orazítkovala samotnou spojnici tyče a břevna Karnezisovy brány.

Ani po změně stran se nezáživný obraz hry nezměnil a šancí bylo i nadále pomálu. Oba týmy si s přibývajícími minutami uvědomovaly, že o postupujícím je již rozhodnuto, a tak se utkání spíše dohrávalo o čest. Až tři minuty před koncem základní hrací doby probudil fanoušky k životu Panagiotis Tachtsidis, jenž využil závaru v chorvatském pokutovém území k pohotové střele z voleje. Brankář Danijel Subašič však byl pozorný, nadvakrát tuto přízemní ránu dokázal sbalit do náruče a uhájil tak čisté konto. Na mistrovství světa se po výsledcích 4:1 a 0:0 podívají Chorvaté, Řekům zůstává ruský šampionát zapovězen.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (31)

Přidat komentář
GarethBaleCZ

3:0

Reagovat
blaugrana

18:0 nie?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
oli9

Řecko na MS prostě neee

Reagovat
STR

0:2

Reagovat
ZB 07

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mirek na tenisu

Mandžukič? To zase bude prasáren...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

výhra Řeků, ale nepostoupí

Reagovat
smazaný uživatel

0:0.

zapas trikrat preruseny pre pyro, vbhenutie divakov na plochu a bitku vatrnich a grekov. nasledne nepokoje po zapase, 20 rozbitych aut, 15 zranenych policajtov, jeden otraveny policajny pes a tri domace zapasy pre grekov bez divakov. chhorvati za spravanie divakov dostanu od UEFA mastnu pokutu....

Reagovat
lajka30

Chorvatský fanoušci tam snad nebudou?

Reagovat
didosh

Reagovat
Azazelo RD

Ten pes byl otráven nudným fotbalem. Snad se z toho dostane.

Reagovat
Pablos

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

S Torosidisem to bude veselý zápas

Reagovat
didosh

Co ty srbské vlajky tam?

Reagovat
smazaný uživatel

Pravoslavna "druzba"

Reagovat
didosh

Jsem si říkal že něco takového...

Reagovat
Mirek na tenisu

Ustaše mají výborné fotbalisty, ale to filmování Já to nesnáším!

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

MS bez Řeků, fantazie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
FiX

Fenin přestoupil?

Reagovat
Josifek

Řecko je krásná země a v příštím životě bych se tam rád narodil, ale ve fotbale moc sympatií nemají, na rozdíl od Chorvatska, které z pohledu fotbalovosti dlouhodobě patří mezi TOP evropské země. Takže paráda

Reagovat
cetto

No doufej, že tento život Ti bude trvat co nejdýl...narodit se do dnešního řecka bych fakt teda nechtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dodnes se mi nelíbí, jak na ME 2016 totálně prokaučovali zápas s Portugalci. Doufám, že to na MS odčiní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele