Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
06.10.2017 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Rakousko - Srbsko 3:2

Stejně jako ve svém prvním vzájemném zápase si národní týmy Rakouska se Srbskem přichystaly atraktivní a napínavou pětigólovou přestřelku, kterou v obou případech ovládl domácí tým v poměru 3:2. Tentokráte se tak radovali z výhry Rakušané, jimž sice ani tento úspěch k cestě na světový šampionát nepomůže, ovšem přinejmenším se v závěru kvalifikace rozloučili se svými fanoušky ve Vídni vítězně. Srby naopak ani tato ztráta výrazně mrzet nemusí, neboť mají stále přímý postup na mistrovství světa ve svých rukou, stačí jen potvrdit roli favorita v posledním kola doma proti Gruzii.

První dva nadějné pokusy si připsali domácí Kainz s Arnautovicem, ovšem průlom skóre přišel v jedenácté minutě na opačné straně. Střelcem úvodní branky večera se stal Luka Milivojević, k němuž se dostal míč po odvráceném centru, a záložník Crystal Palace povedenou přízemní ranou zpoza šestnáctky propálil vše, co mu stálo v cestě. Srbskou radost ovšem do čtvrthodiny zchladil Guido Burgstaller, jehož parádním pasem našel za vytaženou obranou soupeře Kevin Danso a rakouský forvard bezpečně v samostatném úniku obstřelil bezmocného brankáře Stojkoviće.

Ještě do přestávky zastavila hlavičku Branislava Ivanoviće branková konstrukce, zatímco na opačné straně zase Stojković vychytal slibný pokus Burgstallera. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu. Po změně stran pokračovali v náporu aktivnější domácí, kteří se čtvrthodinu před koncem zápasu přece jenom dočkali. Na předešlé rány Arnautovice s Grillitschem ještě Stojković stačil, avšak na povedenou akci zakončenou znovu Arnautovicem do odkryté brány již neměl nárok.

Až s jednobrankovým mankem hosté znovu zabrali na plné obrátky a zničehonic to byli oni, kdo přišpendlil svého soupeře k vlastní šestnáctce. Nejprve se do výtečné šance dostal Aleksandar Mitrović, jehož střelu fantastickým zákrokem vyrazil na roh Lindner. Naneštěstí pro rakouského brankáře právě z následného rohu Srbové přece jen udeřili, když se po skrumáži v šestnáctce dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti Nemanja Matić a Lindner mohl jen zkameněle přihlížet, jak míč míří po jeho pravici do sítě.

Ani Matićův gól sedm minut před koncem však nebyl poslední. Minutu před vypršením základní hrací doby se totiž Louis Schaub rozhodl zaseknout míč do středu hřiště a krouceným přízemním centrem vybídl k zakončení volného Arnautovice. Ten sice Schaubův povedený centr promáchl, jenže míč přesto zapadl neomylně k Stojkovićově pravé tyči a Rakušané tak v hektickém zápase porazili Srby 3:2.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (3)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
jenculko

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele