Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
13.11.2016 20:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Portugalsko - Lotyšsko 4:1

Mistři Evropy z Portugalska si sice na domácí půdě splnili proti Lotyšsku roli favorita a zvítězili nakonec i s dvougólovou pomocí Cristiana Ronalda jasně 4:1, ovšem utkání bylo ještě dvacet minut před koncem na vážkách.

Portugalce sice poslal Ronaldo do vedení díky proměněnému pokutovému kopu, jenže tahoun Realu Madrid, kde čerstvě podepsal novou pětiletou smlouvu, po změně stran druhou penaltu večera zahodil a Lotyši vzápětí zničehonic srovnali na 1:1 zásluhou Arturse Zjuzinse. V sedmdesáté minutě ale přece jen vrátil vedení na stranu domácích William Carvalho, jehož v samém závěru ještě doplnili Ronaldo a Bruno Alves.

Úvod zápasu vyšel rozhodně lépe favoritovi a lotyšský tým měl co dělat, aby hned neinkasoval. Brankář Vanins si připsal brzký zákrok po ráně Joaa Maria a pak se musel vypořádat se sérii ran z dílny Cristiana Ronalda, jenž nakonec uspěl z penalty poté, co Gints Freimanis fauloval Naniho ve vlastní šestnáctce.

O půlhodinu později však jeden z předních kandidátů na zisk Zlatého míče selhal a penaltový faul Kluskinse na Andrého Gomese tak k úlevě hostí zůstal nepotrestán, neboť Ronaldo trefil pouze tyč. Trest naopak přišel pro Portugalce, jež zmrazil vyrovnávající Zjuzins, jenže lotyšská radost měla krátké sotva dvouminutové trvání. Přesnou hlavičkou totiž vrátil vedení domácím William Carvalho.

Aktivní Ronaldo pak pět minut před koncem splatil dluh za zahozený pokutový kop hezkou ranou z voleje a vzápětí si mohl dokonce připsat hattrick, avšak svou hlavičku napálil pouze do břevna. Místo portugalského kapitána se tak prosadil Bruno Alves, jehož trefa z druhé minuty nastavení dokonala prvenství Portugalska v poměru 4:1 a celkový kvalifikační zisk devíti bodů, který stačí pouze na druhé místo za zcela suverénním Švýcarskem.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
veikko

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele