Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
11.10.2016 20:45 CET
4 : 1
(1:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - San Marino 4:1

Zápas Norska se San Marinem měl jasného favorita, jímž byli domácí fotbalisté. To se ukazovalo od samého začátku střetnutí, kdy už ve dvanácté minutě rozehrál Ole Selnaes rohový kop a Davide Simoncini si míč nešťastnou náhodou srazil za záda vlastního gólmana. Domácí tak dle papírových očekávání rychle vedli 1:0.

Dalšího gólu se však diváci na stadionu v Oslu již v prvním dějství nedočkali a do kabin si tak norští hráči nesli pouze hubené jednobrankové vedení. A po návratu na trávník na druhý poločas se začaly dít věc. Namísto toho, aby Norové přidali další branku, se stala věc nevídaná - outsider ze San Marina srovnal na 1:1 a vstřelil teprve svůj druhý gól na venkovních hřištích ve své historii. Celá akce vycházela ze zaváhání norské defenzivy, na jejímž konci bylo úspěšné zakončení, jehož autorem byl Mattia Stefanelli.

Třináct minut před koncem však domácí přeci jen šlápli do pedálů a výsledkem byl gól na 2:1, o který se postaral Adama Diomandé. Definitivní pojistku pak Norům přidal v dvaaosmdesáté minutě Samuelsen, proti jehož přesně umístěné střele neměl gólman San Marina nárok.

Konečný výsledek 4:1 pak o pouhou minutu později zařídil Joshua King, když se ve vápně bez většího dumání prostě opřel do balonu a ustanovil tak celkové skóre utkání. Outsider se ovšem může radovat z gólu mimo domácí hřiště, což patřičně okomentoval i oficiální twitterový účet místního národního týmu.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
HunterRomario

4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Noustress

0:0

Reagovat
cepinzcegamy

hezkej pokus "outsider ze San Marina srovnal na 1:1 a vstřelil teprve svůj druhý gól na venkovních hřištích ve své historii - poprvé se tak stalo již před dlouhými patnácti lety, v roce 2011" ale není tomu tak (ani když nepočítám překlep 2011 vs. 2001), protože: http://www.eurofotbal.cz/mistrovstvi-evropy-kvalifikace-2016/reportaz/litva-san-marino-369856/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele