Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
04.09.2016 20:45 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Německo 0:3

Úřadující světoví šampioni a držitelé bronzu z letošního mistrovství Evropy zahájili svou cestu na šampionát v Rusku na severu Evropy, když na ně v Norsku čekalo utkání s domácím výběrem. Poprvé Němci zahrozili v už v desáté minutě, kdy po přihrávce Thomase Müllera vystřelil Benedikt Höwedes, který dnes dostal ve stoperské dvojici vedle Matse Hummelse přednost před Shkodranem Mustafim. S jeho pokusem si však pozorný gólman Jarstein poradil.

Balon ze své branky ovšem lovil o pouhých pět minut později, když vedoucím gólem Německa vyústil delší závar před norskou brankou - nejprve skrz domácí obranu neprošel pokus Samiho Khediry, po němž ovšem Mesut Özil šikovně dostal míč k Thomasi Müllerovi, a útočník Bayernu Mnichov dokázal na druhý pokus dostat míč do sítě.

Již po dvou minutách mohl německý náskok zvýšit Joshua Kimmich. Objev letošního mistrovství Evropy dostal od Jogiho Löwa znovu šanci na pravé straně obrany, avšak s Jarsteinem si v zakončení prozatím neporadil.

Zatímco Rune Jarstein byl celé utkání v permanenci, mnohem méně vzrušení měl na druhé straně Manuel Neuer. Nový kapitán Nationalelf musel zpozornět až ve čtyřiadvacáté minutě, když si před šestnáctkou připravil míč Joshua King a napálil ho těsně nad břevno Němcovy branky.

Že si hráči hostí ze známého strašáka o vedení v poločase evidentně nic nedělají, ukázala akce z pětačtyřicáté minuty. Ve formě hrající Thomas Müller posunul míč do vápna na Kimmicha a ten byl dnes podruhé tváří v tvář Jarsteinovi již úspěšný. Němci si tedy do kabin odnesli populární vedení 2:0.

I přes náskok z prvního poločasu nechtěli Němci nechat nic náhodě a první čtvrthodinu po návratu ze šaten bylo na trávníku v podstatě jen jedno mužstvo. Tlak světových šampionů na polovině Norska vyústil v nádherný centr Samiho Khediry, na který si v šestnástce ideálně naskočil Thomas Müller a svým druhým gólem v zápase poslal svůj výběr už do tříbrankového trháku.

Čtvrtý zásah mohl v sedmdesáté sedmé minutě přidat Julian Brandt, který krátce předtím na place nahradil Maria Götzeho. Mladý křídelník Bayeru Leverkusen pozdravil Jarsteina zajímavou střelou k levé tyči, avšak gólman berlínské Herthy se tentokrát vytáhl.

Německý talent a jeden z účastníků nedávného olympijského turnaje chtěl trenéru Löwovi evidentně ukázat, že měl přijít na hřiště daleko dříve než na posledních dvacet minut. Ani jeho druhá ofenzivní akce však gólem do norské sítě neskončila.

Obhájci titulu z Brazílie tedy na úvod své kvalifikační skupiny žádné překvapení nepřipustili. Celé utkání byli jasně lepším týmem a zcela tak potvrdili roli očekávaných favoritů na přímý postup na šampionát.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
ZB 07

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele