Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
09.06.2017 20:45 CET
5 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Nizozemsko - Lucembursko 5:0

Nizozemci si pohráli s Lucemburskem poměrem 5:0 a před vlastními diváky si připisují kromě lepšího skóre také hodně velkou dávku sebevědomí. Lucembursko nestačilo zastavovat ataky domácích a jasně lepší Nizozemci neměli problém skórovat.

Nizozemci se pokouší nastartovat novou éru pod novým trenérem. Jejich dalším soupeřem bylo Lucembursko, které by se dao považovat minimálně za hratelného soupeře. V bráně domácích nastoupil opět Cillessen, v poli pak dresy základní jedenáctky oblékli Strootman, Veltman, de Vrij, Depay, Wajnaldum, Janssen nebo kapitán Robben. Na druhé straně by snad ani fotbalový nadšenec neposkládal jména základnu Lucemburska, neboť to se na hvězdy spoléhat nemůže.

Memphis Depay se probojoval k zakončení, jeho nepříliš povedenou ránu kryje brankář Ralph Schon. Na druhé straně Laurent Jans vypálil z dobré pozice, ale jeho rána skončila mimo branku, takže brankář Cillessen nemusel zasahovat. Pak už favorit udeřil. Hosté na polovině hrací plochy ztratili míč, obránce Hoedt vyslal do šance Arjena Robbena a zkušený sprinter po náběhu zakončil zcela neomylně - 1:0 pro domácí.

Po třiceti minutách se skóre měnilo opět a opět ve prospěch domácí ekipy. Výbornou práci odvedl zejména Memphis Depay, který vysunul krásnou patičkou Wesleyho Sneijdera. Zkušený záložník si naběhl mezi stopery a přízemní ranou nedal brankáři hostí žádnou šanci zasáhnout - 2:0!

To samozřejmě nebylo všechno a ještě do konce první půle se hosté pokoušeli přeci jen překonat brankáře Cillessena. Po volném kopu hostů se do zakončení dostal Gerson Rodrigues a jen o chvíli později pálil také Kevin Malget. Jenže ani jeden z nich míč za záda brankáře Cillessena neprocpal. Nástup do poločasu druhého se víc vydařil domácím, kteří coby jasný favorit chtěli brzy přidat další branky. O třetí se málem postaral Arjen Robben, jehož štiplavá rána těsně minula tyč.

Gerson Rodrigues pálil z velké dálky mimo, břevno na opačné straně zase jen těsně minul Wesley Sneijder. Brankáře Schona překonal po hodině hry až Georginio Wijnaldum, který pálil z dorážky a těžil z toho, že jej nikdo nepokryl.

Dvacet minut před koncem dostoupil tlak Nizozemců vrcholu a domácí diváci mohli opět jásat. Výsledek 4:0 už zaváněl debaklem a postaral se o něj střídající rychlík Quincy Promes. Toho totiž skvěle našel obránce de Vrij a po jeho pasu se Promes prosadil bez větších potíží - 4:0.

To ale nebylo všechno, neb hosté si museli pohár hořkosti vypít až do dna. Ralph Schon fauloval pronikajícího soka a sudí logicky nařídil pokutový kop. Toho se zhostil střelec Vincent Janssen, který zvolil bombu pod břevno a nedal brankáři šanci zasáhnout! Domácí zvítězili nad slabým Lucemburskem po tréninkovém průběhu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele