Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
03.09.2017 18:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Nizozemsko - Bulharsko 3:1

Nizozemci složili úspěšný reparát po minulém krachu s Francií a porazili bojovné Bulhary 3:1. Nejlepším mužem zápasu se stal Davy Pröpper, který si pro soupeře nachystal dvě branky.

Nizozemsko nutně potřebovalo vyhrát, aby si uchovalo alespoň teoretickou naději na postup. Po debaklu od Francie a bez vykartovaného záložníka Kevina Strootmana to ale tým trenéra Advocaata měl hodně těžké. Do hry nasadil opory jako Promes, Robben, de Vrij, Wijnaldum nebo Hoedt, v záložní řadě se objevilo také duo Vilhena a Pröpper. Bulhaři spoléhali na Popova, Manoleva nebo Čočeva.

Nizozemci působobili vlastně od začátku hodně aktivním dojmem, jako by za každou cenu chtěli odčinit poslední zklamání. V páté minutě se do míče z velké dálky opřel Tonny Vilhena a kousek minul. O dvě minuty později už se favorit ale dočkal. Blind dostal nahrávku na levé straně pokutového území a poslal balon před bránu. Nejrychleji zareagoval Davy Pröpper a z blízka prostřelil brankáře Ilijeva - 1:0 pro Nizozemsko.

Oranjes byli dál mnohem aktivnější než jejich soupeř, ale museli si dávat pozor také na rychlé kontry soupeře. Jeden takový v 17. minutě málem skončil vyrovnáním. Po rychlém úprku po straně se k hlavičce ve vápně dostal Kostadinov a pokusem o zem jen těsně minul bránu! Tempo v první půli nebylo zrovna vysoké a Nizozemsko se do její konce spokojilo s postupnou kombinací.

Hlavička záložníka Wijnalduma před koncem poločasu se mezi tři tyče rovněž nevešla a snahy o další branky se musely odsunout do druhého poločasu. Opakoval se v podstatě jev z první půle, kdy aktivnější Nizozemci vlétli na soupeře a chtěli jej zatlačit. Vilhena se do míče opřel rázně, ale napálil jen Manoleva. Ten se po hodině hry odsunul na lavičku a jeho místo zaujal ofenzivnější Galabinov.

S dobrým načasováním si po straně seběhl pro míč Quincy Promes a jeho běh skončil akcí na Pröppera, který ale ránu z voleje nenamířil přesně. Zajímavou šanci pak rozehrál Daley Blind, který opět dostal balon do vápna a poslal v něm prudkou nahrávku před bránu. Tam si zaběhl Arjen Robben a navlas stejnou akcí jako při první brance znásobil vedení - 2:0.

Jenže o pouhé dvě minuty později hosté zdramatizovali průběh utkání. Popov z přímého kopu poslal balon na Giorgije Kostadinova a ten jmnou tečí skóroval - 2:1.

Nizozemci se museli rychle probudit a zařídit to mohl Robben. Jeho rychlá rána ale ztroskotala na postřehu brankáře Ilijeva. Deset minut před koncem přidal konečnou pojistku na vítězství Davy Pröpper svým druhým gólem v zápase, když Promesův pas zakončil - 3:1 pro domácí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme chlapci 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten kurz? Tam se 02 musí zkusit už jen z principu, ne?

Reagovat
Majk91

ja davam cistu 2 Doma ich Bulhary porazili bez inkasovaneho golu a po vitaztve nad Svedskom budu citit sancu na postup. Sice malicka sanca, ale taky kurz treba skusit aspon zo srandy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele