Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
04.09.2017 20:45 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Německo - Norsko 6:0

Po pondělním zápasovém programu kvalifikace mistrovství světa již není San Marino ve skupině C jediným týmem, který dostal od německé reprezentace pořádný gólový příděl. Zatímco fotbalovému trpaslíkovi svěřenci Joachima Löwa uštědřili osmigólovou a poté sedmigólovou porážku, na domácí zápas s Norskem si vyšetřili branek šest. Základ krutého debaklu 6:0 položila již úvodní dvacetiminutovka, během níž padla polovina z celkového počtu branek. Němci tak suverénně míří za přímým postupem z prvního místa, byť tuto jistotu kvůli výtečným výsledkům druhého Severního Irska stále nemají.

Fanoušci ve Stuttgartu mohli slavit průlom skóre již v desáté minutě, kdy se po zpětné přihrávce Hectora parádní ranou bez přípravy prosadil Mesut Özil. Záložník Arsenalu pak sedm minut nato pro změnu asistoval u gólu Juliana Draxlera, jenž v hloubi pokutového území zachoval chladnou hlavu a po elegantní otočce napálil míč na zadní tyč. Na přelomu dvaceti odehraných minut zcela odevzdané Nory ještě dorazil Timo Werner, který navázal na nedávný zásah proti České republice a před diváky ve svém rodném městě z Müllerova pasu upravil skóre již na 3:0.

Ani s takto vysokým náskokem se ovšem domácí hráči nespokojili a aktivní Werner pět minut před poločasovým odchodem do kabin skóroval v utkání podruhé, když mu ideálně posadil míč na hlavu opět Thomas Müller. Jednadvacetiletý forvard Lipska si tak užívá pohádkový začátek působení v německé reprezentaci, o čemž vypovídá momentální bilance šesti gólů a dvou asistencí v posledních pěti zápasech za Německo.

Po změně stran na trávník místo Müllera vyběhl Leon Goretzka a po vzoru spoluhráčů z úvodní pětačtyřicetiminutovky s ničím neotálel a hned si s přispěním Draxlerova centru připsal vlastní gólový příspěvek. Konečný výsledek v podobě tenisového "kanára" pak stanovil veterán Mario Gomez třináct minut poté, co na trávníku nahradil Tima Wernera. Němci tak stále v boji o účast na ruském šampionátu neztratili ani bod a se skóre 35:2 drží dvě kola před koncem před druhým Severním Irskem pětibodový náskok. V říjnu právě na půdě pondělních přemožitelů českého týmu mohou úřadující mistři světa očekávaný postup dokončit.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele