Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
11.11.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Malta - Slovinsko 0:1

Fotbalisté Slovinska dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě trpaslíka z Malty a zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0. Jejich vítězství se sice nerodilo lehce a první poločas skončil bezbrankovou remízou, ovšem Slovinci ukořistili důležité tři body a po čtyřech zápasech se stále mohou pyšnit neporazitelností. V tabulce skupiny F se nacházejí na druhé pozici s osmi body, na vedoucí Anglii mají manko dvou bodů.

Malta je stále poslední bez jediného bodu, a navíc s hrozivým skóre 1:10. Hosté se mohli dostat do vedení již v 8. minutě, kdy vyrobil obrovskou hrubku obránce Camilleri. Po jeho špatné přihrávce se zmocnil balónu Iličič a vypálil z pokutového území po zemi, jeho pohotová rána skončila o decimetry vedle levé tyče. Hosté znovu zahrozili o pět minut později, kdy se poprvé v utkání ozval pozdější jediný střelec Benjamin Verbič.

Ránu ze střední vzdálenosti od Birsy dokázal brankář Hogg vyrazit před sebe, k následným dvěma dorážkám se probojoval právě Verbič, ale ani v jednom případě míč do sítě neprotlačil. V polovině úvodního dějství byla blízko k vedení Malta, když po pravé straně potáhl balón Schembri a odcentroval na Gambina, který však v jasné pozici selhal a akrobaticky ze sedmi metrů zamířil trestuhodně vysoko nad hostující svatyni.

Po půl hodině hry se domácí dostali ještě do větší příležitosti, kdy pokus Gambina z úctyhodné vzdálenosti vyrazil gólman Oblak pouze před sebe. Dobíhající Schembri v zakončení selhal a svou dorážku nepochopitelně nasměroval mimo tři tyče. Ve 44. minutě se opět ozval aktivní Iličič, který po dvou kličkách vypálil z levého rohu pokutového území, a nakonec zamířil jen velmi těsně vedle bližšího horního rohu.

Slovinsko rozhodlo o svém vítězství dvě minuty po změně stran, kdy se jako jediný do střelecké listiny zapsal Verbič. Ten využil krásné kombinace na pravé straně a následného přízemního centru Kurtiče před branku, balón usměrnil ze čtyř metrů k levé tyči elegantně patičkou. Ve zbývajícím průběhu hosté kontrolovali průběh hry a soupeře k ničemu nepouštěli, sami se do bezhlavého útočení již nepouštěli.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele