Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
04.09.2016 20:45 CET
1 : 5
(1:1)

Reportáž

Malta - Skotsko 1:5

Skotsko zvládlo svůj úvodní zápas na Maltě a trochu překvapivě se radovalo ze snadného vítězství 5:1. Přitom domácí ještě v prvním poločase dokázali rychle odpovědět a v polovině nedělního střetnutí drželi nerozhodný stav. Pak ale inkasovali podruhé, po vyloučení Jonathan Caruana a následném proměněném pokutovém kopu definitivně odpadli. Duel navíc dohrávali v devíti, v první nastavené minutě dostal červenou kartu za zbytečný zákrok Luke Gambin.

Do zápasu vstoupili oba soupeři velmi svižně. Skotové poprvé zahrozili v 9. minutě, kdy se Robertson na pravé straně dostal až před brankáře Hogga, ale zblízka ho nedokázal propálit. Ihned na to se o fantastický gól postaral Robert Snodgrass. Ten po individuální akci vystřelil nezištně z hranice šestnáctky z osmnácti a naprosto perfektně se trefil do vzdálenějšího horního rohu, překvapený Hogg na tento pokus již nedokázal zareagovat.

Malta na sebe nenechala s vyrovnávacím gólem příliš dlouho čekat, za další čtyři minuty skóroval Alfred Effiong. Ten si po pasu od Sciberrase naběhl na hranici brankového území a poté hlavou zamířil do pravého horního růžku. Hosté do konce úvodního dějství zahrozili ještě dvakrát. Nejprve zakončoval hlavou z pěti metrů zcela osamocený Snodgrass, jeho pokus zastavil ještě před brankovou čarou fantastický Hogg.

Tři minuty před přestávkou pálil z deseti metrů Robertson a vzdálenější tyč minul jen o pár decimetrů. Skotsko se znovu dostalo do vedení v 53. minutě. Na levé straně se uvolnil Ritchie a poté poslal přihrávku před branku, kde Chris Martin zblízka propálil bezmocného Hogga. Klíčový moment byl k vidění po hodině hry. Caruana totiž ve vyložené brankové příležitosti zastavil Martina, obdržel přímou červenou kartu a navíc byla nařízena penalta.

K té se postavil Snodgrass a po střele do protipohybu Hogga s přehledem zvýšil náskok svého výběru. Necelou čtvrthodinu před koncem přidal definitivní pojistku Steven Fletcher, jež razantní hlavičkou zamířil zblízka pod břevno - 1:4. Gólový účet utkání uzavřel v 84. minutě Snodgrass, který tím dokonal svůj hattrick. Po kolmici za obranu obešel Fletcher Hogga a trefil břevno, dobíhající Snodgrass měl snadnou úlohu. V samém závěru nakopl Gambin do holeně Snodgrasse a jako druhý maltský reprezentant odešel předčasně do sprch.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
veikko

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
ZB 07

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

reknete mi nekdo duvod, proc je na skotsko tak velky kurz ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele