Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
05.10.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Malta - Litva 1:1

Fotbalisté Malty se v tomto kvalifikačním cyklu konečně dočkali a teprve až ve svém devátém zápase ukořistili první bod, když se v domácím prostředí rozešli smírně s konkurenční Litvou po výsledku 1:1. V utkání dokonce vedli po gólu v polovině první půle, hosté srovnali krátce po změně stran a na více se již nezmohli. Malta v tabulce skončí na šesté pozici, právě na pátou Litvu totiž ztrácí pět bodů a ta už také nemůže své umístění vylepšit.

Hosté častěji drželi balón a vyprodukovali i více střeleckých pokusů, ovšem jejich převaha rozhodně nebyla nijak výrazná. Do první větší příležitosti se dostali v 8. minutě, kdy krásnou přihrávku za obranu udržel Matulevičius a postupoval po levé straně pokutového území sám na brankáře Hogga, jenomže místo střely volil zpětnou přihrávku a tam našel pouze protihráče. Malta se z ničeho nic dostala do vedení ve 23. minutě.

Po nahrávce od Zefary převzal balón Andrei Agius, posunul si ho blíže k hostující brance a pak vypálil z více jak třiceti metrů, jeho nádherný kroucený pokus zapadl přesně ke vzdálenější konstrukci a gólman Zubas se natahoval marně. Od tohoto momentu trpaslík této kvalifikace houževnatě bránil, vedení mu vydrželo do 53. minuty. V tento okamžik se totiž prosadil teprve dvaadvacetiletý záložník skotského klubu Hibernian FC Vykintas Slivka.

Ten se po špatné rozehrávce soupeře ve středu hřiště dostal k míči po přihrávce obránce Vaitkūnase a poté nádherně vypálil z hranice šestnáctky, jeho střela parádně zapadla k levé tyči nad letícího Hogga. Domácí si mohli vzít zpět ztracené vedení zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy střídající Failla vypálil z přímého volného kopu z dvaceti metrů a Zubas se musel vyznamenat výtečným zákrokem jednoruč, míč vyrazil do strany.

Malta s přibývajícím časem rozhodně nepolevovala a měla větší odhodlání získat tři body, v 78. minutě ji překazil radost připravený Zubas, jenž byl po teči včas u své bližší tyče. Litva na závěr kvalifikace přivítá jistě postupující Anglii a pokusí se o senzaci, Malta zavítá na Slovensko a bude považována za jasného outsidera, neboť slovenská reprezentace se ještě bude prát o baráž MS v Rusku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele