Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
03.09.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Maďarsko - Portugalsko 0:1

Opravdu hodně se Portugalsko natrápilo na vítězství na půdě Maďarska. I když domácí už po půlhodině hry hráli bez vyloučeného Tamáse Priskina, podařilo se hostům jen jednou skórovat, a to díky Andrému Silvovi. Na druhou stranu udrželi čisté konto, a tak stále pokračují ve stíhací jízdě za vedoucím Švýcarskem.

Jestli vše v posledních dvou kolech půjde dle papírových předpokladů, rozhodne se o tom, kdo půjde do baráže a kdo přímo na turnaj do Ruska, až v posledním utkání, v němž Portugalsko bude muset v souboji o první příčku Švýcarsko porazit. Rozdíl mezi oběma týmy totiž stále činí tři body, neboť Švýcaři na půdě Lotyšska rovněž nezaváhali.

Po zajímavé pouti na loňském evropském šampionátu nemělo Maďarsko v nynějším duelu vůbec co ztratit. I když mělo ještě teoretickou naději, jak se vecpat alespoň na druhé místo, spíše bylo smířené, že bude ve zbytku kvalifikace bojovat o konečnou třetí příčku, kterou aktuálně drží před čtvrtými Faerskými ostrovy o dva body.

První střelu na branku vyprodukoval v 5. minutě Cristiano Ronaldo, který tlačil míč pod břevno, s jeho nepříjemným pokusem si však gólman Gulácsi poradil. Ve 30. minutě šlo Maďarsko, které se do té doby velmi slušně bránilo, do deseti, protože Priskin udeřil loktem Pepeho opravdu tvrdě a sudí Makkelie s červenou kartou nezaváhal.

V závěru poločasu se po pěkné kombinaci v pokutovém území dostal k zakončení André Silva, byl ovšem v docela složitém úhlu, a tak Gulácsi z blízkosti proti jeho pokusu zasáhl. Branky se Portugalci dočkali těsně po obrátce. Cristiano Ronaldo z levé strany poslal oblouček do brankového území, odkud André Silva snadno skóroval.

Na druhé straně mohlo být o pár chvil později vyrovnáno. Z voleje totiž vypálil nebezpečně Pátkai, jenže tenhle pokus se mezi tři tyče nevešel. Jinak však Maďarsko v oslabení nemělo potřebnou kvalitu na to, aby s výsledkem ještě něco udělalo. Cristiano Ronaldo naopak mohl náskok v 83. minutě ještě navýšit, ale levačkou trestuhodně přestřelil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Benfica

"skvele" je, že mi uefa mafia zakázala ísť na ten zápas..

verím, že to bude dobrý zápas s dobrým koncom!

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele