Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
07.10.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lucembursko - Švédsko 0:1

Lucemburčané museli po úvodním utkání své kvalifikační skupiny o mistrovství světa litovat. V zápase s Bulharskem vedli, avšak v nastaveném čase je gól na konečných 4:3 pro Bulhary připravil o jakýkoliv bodový zisk. Šanci napravit si náladu dostali hráči v červeném proti Švédsku, které se v této kvalifikaci už nemůže spoléhat na služby legendárního Zlatana Ibrahimoviče, který po neúspěšném mistrovství Evropy ukončil reprezentační kariéru. Naopak personální složku švédského realizačního týmu posílil Lars Lägerback - bývalý dlouholetý kouč Tří korunek se do po velmi úspěšném angažmá u islandské reprezentace k národnímu mužstvu své země vrací coby poradce hlavního kouče Janneho Anderssona.

Do zápasu jako takového však lépe vstoupili domácí - aby však Lucemburčané vstoupili ve dvanácté minutě do vedení, to by musel Joachim lépe mířit. Takhle jeho pokus ze střední vzdálenosti jen těsně minul břevno švédské branky. O dvě minuty později mohl známé fotbalové heslo potvrdit a neproměněnou šanci domácích ztrestat Forsberg, jenž unikl lucemburské obraně, ale proti jeho ráně se skvěle vytáhl brankář Moris, který si následně poradil i s navazujícím pokusem Hiljemarka.

Forsberg své střelecké choutky ukázal ještě ve čtyřicáté minutě, když Morisovu pozornost zkoušel znovu, avšak i tentokrát byl gólman lucemburského národního týmu úspěšný. Do kabin se tak šlo za bezbrankové stavu a Lucembursko bylo blízko prvnímu bodu v letošní kvalifikaci. To ovšem platilo jen do osmapadesáté minuty, kdy Lustig po rohovém kopu výtečně umístil balon do branky, na což byl i do té doby výborný Moris krátký.

Šance Lucemburska na případné vyrovnání v dvaaosmdesáté minutě výrazně zkomplikovalo vyloučení Kevina Malgeta. Ten po svém souboji s Granqvistem viděl druhou žlutou kartu a na domácí tak čekala dohrávka utkání v deseti. Dalšího gólu se však už diváci na stadionu nedočkali a Švédové tak slaví první tři body do tabulky.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele