Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
03.09.2017 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lotyšsko - Švýcarsko 0:3

Švýcarsko potvrdilo úlohu velkého favorita na půdě Lotyšska a po jednoznačné výhře 3:0 udrželo plný bodový zisk i po osmi zápasech. V tuto chvíli mu patří první místo se čtyřiadvaceti body a má jistotu baráže, o přímý postup si to rozdá v závěrečném dvojzápase s Maďarskem a Portugalskem. Naopak reprezentační výběr z východu Evropy je stále poslední šestý s pouhými třemi body, nachází se dokonce i za trpaslíkem z Andorry. Hosté měli od začátku velký tlak a již po pěti minutách hry se dostali do první gólové možnosti, nicméně brankář Vanins dokázal ránu Blerima Džemailiho z hranice pokutového území vyrazit do strany. Za další čtyři minuty se přeci jen dostali do vedení, prosadil se tradiční ostrostřelec Haris Seferovič. Ten využil přihrávky Lichtsteinera z pravé strany a z první procpal balón za brankovou čáru mezi bližší konstrukcí a nejistým Vannisem. Za další čtyři minuty pálil Seferovič z hranice šestnáctky jen těsně vedle levé tyče. Lotyšsko mohlo srovnat ve 26. minutě, jenomže razantní pokus z voleje od Maksimenka vyboxoval gólman Sommer do strany. Po půl hodině hry dostali hosté příležitost zahrávat pokutový kop po faulu kapitána Gorkšse na nabíhajícího Mehmediho. Míč si vzápětí postavil Džemaili, jenže balón trestuhodně poslal zhruba metr nad horní tyčku. Sedm minut po změně stran vyslal dobrý kroucený pokus z dvaceti metrů Schär a Vanins musel odvracet na rohový kop. Švýcaři nakonec pojistili svůj náskok v 55. minutě, zaváhání při penaltě napravil Džemaili. Tentokráte využil krásné narážečky od Seferoviče, kličkou se zbavil vyběhnutého Vaninse a pak z úhlu bez větších potíží nasměroval balón do branky. Definitivně rozhodnuto bylo o další tři minuty později. Solovjovs totiž ve vlastním pokutovém území stáhl za dres Mehmediho, obdržel od rozhodčího žlutou kartu a navíc daroval soupeři druhý pokutový kop. K němu se tentokráte postavil Ricardo Rodríguez a bez komplikací poslal Vaninse na opačnou stranu - 0:3. V závěrečné desetiminutovce mohli hosté přidat další branky, ovšem Džemaili trefil levou tyč a Schär se střídajícím Zakariou pálili z vyložených pozic mimo branku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele