Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
07.10.2016 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lotyšsko - Faerské ostrovy 0:2

Hráči Lotyšska nedokázali potvrdit úlohu favorita proti Faerským ostrovům a svému soupeři senzačně podlehli v poměru 0:2. Hosté dokázali vstřelit po jedné brance v každém poločase a po úvodní bezbrankové remíze se nacházejí ve skupině B na druhém místě se čtyřmi body o dva body za stoprocentním Švýcarskem. Naopak Lotyšsko po výhře 1:0 v Andoře zklamalo a se třemi body je čtvrté o skóre za Portugalskem.

Utkání bylo téměř ve všech ohledech vyrovnané, domácí měli mírně navrch pouze ve statistice držení míče. Faerské ostrovy vstoupily do utkání velmi svižně a už po deseti minutách hry se mohli dostat do vedení. Po centru z levé strany od Hendrikssona si do předbrankového prostoru naběhl Jóan Edmundsson a z první vystřelil, jenže zblízka v obrovské šanci selhal a lotyšskou svatyni vysoko přestřelil.

Hostům to však příliš vadit nemuselo, do vedení se dostali v 19. minutě. Po odvráceném rohovém kopu z pravé strany vystřelil těsně za hranicí pokutového území Joensen. Jeho pokus sice nebyl povedený, avšak balón doputoval na kopačku Sonniho Nattestada a ten z první pokořil přízemní ranou brankáře Vaņinse. Domácí strážce si sice na míč sáhl, ale nakonec propadl ze jeho záda do sítě.

Po půl hodině hry mohlo být srovnáno, když z jedenácti metrů tvrdě vypálil Kļuškins a napálil levou tyč. Zhruba deset minut před přestávkou mohli hosté zvýšit svůj náskok, jenomže po rychlém brejku vypálil z levé strany Edmundsson a brankář Vaņins s vypětím všech sil odvrátil míč na rohový kop. Lotyšsko s přibývajícím časem zvyšovalo své obrátky a blízko k vyrovnání znovu bylo v poslední minutě první půle.

K nebezpečné hlavičce se totiž dostal Šabala, který mířil o kousek nad břevno. Po změně stran se Lotyšsko všemi možnými prostředky snažilo vyrovnat, nicméně dobře organizovaná defenzíva hostů ho k ničemu nepouštěla. Faerské ostrovy definitivně odrazily nápor soupeře v 70. minutě, kdy po rychlém brejku skóroval Edmundsson. Ten po přihrávce od Hanssona přeloboval vyběhnutého gólmana Vaņinse a zamířil přímo ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

nesnasim lotyše, bídáci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele