Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
01.09.2017 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Litva - Skotsko 0:3

Hostující Skotsko porazilo bez větších potíží domácí Litvu a ještě udrželo čisté konto. Nevýrazné domácí potrestali svými brankami Stuart Armstrong, Andrew Robertson a James McArthur, který uzavíral skóre dvacet minut před koncem.

Od prvních chvil se Skotové snažili ovládat hru a určovat její tempo; domácím pak míč prakticky nepůjčovali. O první zajímavou střelu se postaral Armstrong, který ale z voleje mířil těsně vedle! O minutu později se na druhé straně ve velké šanci zjevil Novikovas, který obehrál ve vápně nepozorného a vypálil těsně vedle! První minuty rozhodně svým tempem nijak nezklamaly.

Po dvaceti minutách se po balonu Berra natahoval jen marně. S další velkou šancí přispěchal již jednou neúspěšný Novikovas, který si z volného přímého kopu vylámal zuby na brankáři Gordnovi. Po pětadvaceti minutách už se měnilo skóre tak, jak si fandové hostí přáli. Griffiths našel krásným pasem nabíhajícího Stuarta Armstronga, který hlavou poslal míč za bezmocného Šetkuse - 1:0.

Aby se Litva náhodou nemohla dostat zpět do zápasu, o pouhých pět minut později se prosadil mladý obránce Liverpoolu Andrew Robertson. Ten si zpracoval přihrávku z levé strany a pak levačkou poslal míč obloučkem pod břevno.

Pár minut před koncem nepovedené první půle se zastřeloval opět domácí Novikovas, jenže jeho pokus z voleje brankář Gordon v klidu vyřešil. Když se oba celky vrátily na hrací plochu, zprvu se ještě Litva pokoušela o odpor. Skotsko se mohlo soustředit spíše na rychlé kontry a jeden takový neuvěřitelně neproměnil Griffiths. Běžel sice sám na brankáře Litvy, ale míč napálil jen do boční sítě!

Ani brankář Gordon ještě neměl hotovo. Zaměstnával jej především talentovaný Slivka, který nejednu situaci vyřešil s opravdovým fotbalovým umem. Jeho tvrdá rána bez přípravy z 60. minuty zamířila jen těsně vedle. Jakýkoli odpor Litvy však zlomila 72. minuta.

Po chybě v rozehrávce Litvy Skotsko rychle rozehrálo autové vhazování a to domácí hráče překvapilo. Griffiths pak našel před bránou zcela volného Jamese McArthura a zkušený záložník už si se zbytkem akce poradil bravurně - 3:0 pro Skotsko.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele