Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
24.03.2017 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Makedonie 0:3

V souboji dvou výběrů, které v dosavadním průběhu skupiny G nezískaly ani bod, jasně dominovali hosté z Makedonie. Ty na půdě největšího outsidera z Lichtenštejnska zvítězili celkem hladce 3:0 a díky premiérovému tříbodovému zisku si upevnili páté místo v tabulce. Úvodní gól vsítili na konci prvního poločasu, po přestávce ještě dvakrát skóroval Ilija Nestorovski. Domácí celek je jasně poslední šestý s hrozivým skóre 1:19.

Makedonci byli od samého začátku mnohem aktivnější a do první možnosti se probojovali v 6. minutě. Kapitán Pandev obdržel přihrávku na levou stranu pokutového území a mířil ke vzdálenější konstrukci, ovšem gólman Jehle dokázal jeho tvrdou střelu pěkně vyrazit kolem tyčky. O dvacet minut později po rychlé akci pálil z hranice šestnáctky Spirovski a jeho přízemní pokus minul pravou tyč jen o několik decimetrů.

Hosté se dočkali zaslouženého vedení ve 43. minutě. Po závaru před domácí brankou a následném zpětném pasu Tričkovskiho se do balónu opřel Boban Nikolov a z dvanácti metrů parádně vymetl všechny pavučiny v levém horním rohu Jehleho branky. Pět minut po přestávce to zkusil z rohu pokutového území Ibraimi a i díky jemné teči trefil spojnici tyče a břevna. Brankář Lichtenštejnska měl velké štěstí, že nekapituloval podruhé.

Hosté pokračovali v tlaku i v dalších minutách a druhý uklidňující gól vsítili v 68. minutě. Pandev posadil svůj načechraný pas z pravého křídla přesně na hlavou Nestorovskiho a ten si věděl rady, Jehle se po balónu natahoval marně. Stejný hráč skóroval podruhé v pátečním střetnutí za dalších pět minut. Střílený centr vyrážel Jehle pouze do strany a sedmadvacetiletý útočník italského Palerma měl vskutku jednoduchou úlohu.

Ani po tomto momentu makedonský tlak neopadl, hosté byli blízko čtvrté vstřelené trefě v poslední minutě. Sele totiž naprosto zřetelně zatáhl za dres Nestorovskiho, ten se okamžitě skácel k zemi a belgický rozhodčí Lardot bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se odhodlal právě Nestorovski a mohl zkompletovat hattrick, jenomže razantně pálil jen doprostřed branky a stojící Jehle s přehledem vyrazil míč ke svým spoluhráčům.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele