Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
07.10.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Kypr - Řecko 1:2

Druhé místo ve skupině H a takřka jistou baráž mají Řekové, kteří zvládli těžký zápas na Kypru a velké poděkování určitě posílají do Belgie, protože právě výhra Rudých ďáblů v Bosně byla naprosto zásadní. Kypřané sice brzy vedli, ale Řekové dokázali nepříznivý vývoj velice rychle zvrátit a otočit.

Postupová matematika byla ve skupině H jasně daná. Z prvního místa na šampionát v Rusku postupovala Belgie a druhou pozici měla v držení Bosna a Hercegovina. Až třetí v závěsu bylo Řecko, které tak potřebovalo utkání na Kypru stoprocentně zvládnout a navíc doufat v pomoc Belgie a právě ta se dostavila.

Pro samotné Řeky nezačalo utkání zrovna optimálně, nabuzení Kypřané se chtěli vytáhnout a v 18. minutě se dokonce dostali do vedení. Pieros Sotiriou obdržel přesně načasovanou kolmici za obranu a gólmana Karnezise nadvakrát překonal. Jenomže ve 24.minutě domácí chybovali v rozehrávce, čehož Řekové okamžitě využili a obávaný kanonýr Mitroglou se nádherně obtočil kolem svého strážce a zavěsil. Hned za další dvě minuty Řekové dokonali obrat, když si na rohový kop seběhl Tziolis a hlavou dal na 2:1. Hosté mohli ještě v prvním poločase vedení navýšit, ale nebezpečnou přihrávku na Fortounise zastavil Katelaris.

Zatímco alespoň v úvodu byli Kypřané vyrovnaným soupeřem, ve druhém dějství zcela odpadli a je vůbec zázrakem, že Řecko nevstřelilo další gól. Šancí na to mělo spoustu. Mitroglou pálil z dobré pozice do boční sítě a Fortounis zase pro změnu do tyče. S blížícím se koncem už Řekové nikam nespěchali a svůj náskok si střežili jako oko v hlavě. A výsledek 2:1 skutečně ubránili, což v kombinaci s belgickou výhrou v Bosně spustilo euforii. Řekům totiž před závěrečným kolem patří druhé místo, navíc poslední kolo hrají doma se slaboučkým Gibraltarem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
veikko

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele