Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
13.11.2016 18:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Kypr - Gibraltar 3:1

Domácí Kypr nepřekvapivě zvládl utkání s Gibraltarem a nenechal nikoho na pochybách. Tři body jsou jeho a za každý z nich zaplatil férově - jedním gólem. Gibraltar zůstává na posledním místě ve skupině na posledním místě stále bez bodu, Kypřané si dopřáli radost z výhry poprvé.

Myslím, že kdyby se uživatelů na Eurofotbalu někdo zeptal, na který zápas se v neděli opravdu těší a nemohou se dočkat, jméno utkání mezi Kyprem a Gibraltarem by se ozvalo přesně ani jednou. Ani jeden z týmů v mužstvu nemá hvězdné hráče, známá jména nebo technicky zdatné hráče. Zkrátka se na jejich zápasy nestojí dlouhé fronty, není dopředu vyprodáno a málokdo si po zápase myslí, že právě zažil nejlepší moment v životě.

Přesto se našlo dost lidí, kteří si na tento duel udělalo čas. Potěšit je chtěli zejména domácí, kteří byli tím lepším z obou nekvalitních týmů. První šanci spálil Pieros Sotiriou, který se po výborné přihrávce Jasona Demetrioua dostal do vyložené šance. Jenže brankáře Derena Ibrahima nepřekonal. Ani jeden z týmů se v prvních minutách moc nepředváděl, nikam se nehnal. A tak se na změnu skóre čekalo až do standardní situace. Ta sice nebyla zahrána úplně ideálně, ale Konstantinos Laifis přeci jen dostal míč do brány!

Deset minut před koncem první půle se Demetris Christofi dostal do dobré střelecké pozice a zkoušel technickou střelu, leč nepochodil. Demetris Christofi byl všeobecně hodně aktivní a několik centrů mu dodalo odvahy do té míry, že se odhodlal před odchodem do šaten ke střele, ale kdyby místo střely opravdu ze hřiště odešel, na výsledek by to mělo stejný vliv.

Pět minut po změně stran ale celý neveliký Gibraltar slavil. Nečekaně jej do hry dostal Lee Casciaro, který na centr ze strany vyskočil nejvýš a hlavičkou nedal brankáři Kostasovi Panayimu žádnou šanci - 1:1.

Po hodině hry si však jednoznačně lepší domácí vzali své vedení zpět. Demetris Christofi na straně přehrál dva protihráče a přihrál před branku, kam si naběhl Pieros Soteriou a prostřelil svého soka v bráně! A aby se podobné nervy v podobě srovnání nekonaly znovu, domácí vstřelili třetí branku. Situaci jim v tlaku hodně usnadnil Jayce Olivero, který dostal v rozmezí dvou minut dvě karty a byl vyloučen. Pak již domácím nic nebránilo, aby Valentinos Sielis pár minut před koncem hlavou poslal míč za brankovou čáru - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele