Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
06.10.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Kosovo - Ukrajina 0:2

Opravdu hodně se Ukrajina natrápila na půdě Kosova, kde potřebovala nutně získat povinné tři body, aby se udržela v boji o světový šampionát. Přesně hodinu dokázali domácí držet s favoritem tohoto souboje nerozhodný stav. Jenže pak si nešťastného vlastence vsítil Leart Paqarada a vítězství hostů ještě v závěru pečetil Andrij Jarmolenko.

V tuhle chvíli tak mají Ukrajinci shodný počet bodů jako druhé Chorvatsko, a pokud se chtějí poprat alespoň o druhou barážovou pozici, musejí svého soka v posledním duelu v Kyjevě bezpodmínečně porazit. V jejich neprospěch totiž aktuální hovoří vyšší počet inkasovaných branek, jichž mají na kontě o tři více než celek z Balkánu.

Každopádně do téhle pozice by se Ukrajina vůbec nemusela dostat, kdyby ve Skadaru svůj zápas nezvládla. A že po hodině hry všechny její fanoušky průběžný výsledek vůbec netěšil. Kromě fyzických sil si rovněž zápas vybral hned dva vykartované, a to Artema Kravce a Ivana Ordece, kteří budou chybět právě v posledním utkání s Chorvatskem.

Hostující celek byl za vytrvalého deště přece jenom o něco aktivnějším celkem, že by však svou hrou vyloženě oslňoval a soupeře ukrutně přehrával, to se říci nedá. V 15. minutě se dostal k jakémusi prvnímu nebezpečnějšímu zakončení z dálky Konopljanka, s jeho nepříjemným pokusem si ale dokázal brankář Ujkani poradit.

O dost lépe si pak Konopljanka vedl ve 22. minutě, jehož další dalekonosná střela skončila tentokráte na tyči, a míč se od ní ještě odrazil k zcela nehlídanému Kravcovi, jenž během dorážení trestuhodně minul. Jinak ale Kosovo působilo vzadu hodně kompaktním dojmem. A favorita do nějakého ustáleného tlaku nepouštělo.

Po hodině hry však muselo skousnout svou první inkasovanou branku. Konopljanka z levé strany poslal centr do šestnáctky, který si hodně nešikovně do vlastní sítě srazil hlavou Paqarada. Tři minuty před koncem se stačil ještě prosadit Jarmolenko, jenž byl ve správný čas na správném místě, a z blízkosti zavěsil pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

2:1

Reagovat
HullCity

Tady není o čem pokud chceme alespoň baráž musíme je vydrtit... 0:4.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele