Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
04.09.2016 18:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Kazachstán - Polsko 2:2

Takovouhle komplikaci si Polsko na úvod nového kvalifikačního cyklu určitě nepředstavovalo. Po první půli, kdy se trefili Bartosz Kapustka a Robert Lewandowski z pokutového kopu, to vypadalo, že hosté mají utkání v Kazachstánu plně pod kontrolou, jenže v omyl je vyvedl ve druhém dějství dvěma trefami Sergej Chižničenko.

Daleké putování, nástrahy umělého trávníku v Astaně, ne vyloženě čitelné zavedené nové pořádky trenéra Talgata Bajsufinova. S tím vším se Poláci, čtvrtfinalisté letošního evropského šampionátu, měli před prvním ostrém utkáním během cesty na Mistrovství světa do Ruska vypořádat. A už v úvodu se zdálo, že tak činí velmi hladce.

Vůbec celkovým prvním střelcem začínající kvalifikace se stal Kapustka. Ten v 9. minutě využil velmi dobré práce svých spoluhráčů na pravé straně a hlavně parádní přihrávky Blaszczykowského, kterou z hranice malého vápna usměrnil snadno za záda brankáře Pokatilova, jenž v bráně dostal možná trošku překvapivě přednost před Lorijou.

Po půlhodině hry spálili Poláci velkou tutovku. Kapustka poslal ze středu pole centr za obranu, na něj si naběhl Rybus, který míč ještě posunul na Milika, ten ovšem prázdnou svatyni soupeře netrefil a namířil střelu jen do břevna. Nakonec však hosté nemuseli být smutní, neboť se druhé branky dočkali o pár chvil později díky penaltě Lewandowského.

Od té chvíle jako by favorit tohoto souboje polevil v koncentraci a již ve 37. minutě mohl jeho počínání potrestat Islamchan, jenž ale sám před gólmanem Fabiaňskim selhal v koncovce a trefil jen vnější stranu tyčky. Ve 42. minutě se ve slušné pozici objevil také Kuat, avšak i v tomhle případě Fabiaňski dokázal odolat.

Domácí se ve druhém dějství nevzdali a udělali dobře. V 51. minutě Chižničenko využil na zadní tyči pasu Šomka a snížil, a pak se kazašský forvard prosadil ještě jednou, když z blízkosti nepohrdl Bajžanovovou pobídkou. Frustrované Polsko ve zbytku utkání žádný jiný gól nevymyslelo, a muselo tak skousnout poměrně nečekaný a hořký neúspěch.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Mořská vosa

0:2

Reagovat
Knight_in_fire

Kapustka dla Polski 1:0.

Reagovat
bayern987

Fabianski dal gól?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele