Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
09.10.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Izrael - Španělsko 0:1

Španělé si poradili s Izraelem nejtěsnějším možným rozdílem a i když jim trvalo dlouho, než dokázali pokořit domácí obranu, nakonec se mohou radovat ze tří bodů. O ty se patnáct minut před koncem utkání postaral jedinou přesnou trefou mladý záložník Asier Illarramendi.

Trenér Lopetegui si mohl vzhledem k jednoduché matematice a jasné nadvládě ve skupině dovolit vynechat několik hráčů základní sestavy a vyzkoušel hráče, kteří se v základní sestavě zase tak často neukazují. Do hry se tak dostali Illarramendi, Monreal, Asensio, Busquets, Viera, Aduriz či Pedro. Mezi tři tyče se postavil holohlavý veterán Pepe Reina, kterého měli prověřit především hráči jako Hemed, Atar nebo Natcho.

Hodně aktivním hráčem byl o prvních minut Jonathan Viera, kterému se dařilo často kombinovat s Pedrem. Domácí se naopak dostávali do nějakých šancí velmi těžko a jejich hra bvyla hodně těžkopádná. Španělé působili v kombinaci velmi lehce, jak je známe, ale zase se jim nedařila finální fáze. Asensio přihrál po pár chvílích osamocenému Monrealovi, který ale místo rány volil ve vápně ještě nepřesnou nahrávku.

Marco Asensio vůbec hodně zlobil a poutal na sebe pozornost svých protihráčů. S míčem si rozuměl jako málokdo a často jej izraelští hráči museli dokonce zdvojovat, aby pokryli jeho nebezpečnou mysl. Po Monrealově zablokované střele se míč dostal na hlavu veterána Adurize, který si ale ani lobem na brankáře Ariela Harushe nepřišel.

Deset minut před koncem první půle se už na postupnou kombinaci svých spoluhráčů nemohl dívat kapitán Sergio Ramos, který se rozhodl nikým neobtěžován vypustit tvrdou dělovku. Dobře mířil, jenže na poslední chvíli jeho tvrdou ránu vyrazil nad břevno dobře postavený Harush! Stejný hráč se ukázal jako rozhodující také po dalším útoku Španělů, kdy Pedro přihrával na úplně osamoceného Adurize a ten ztroskotal právě na Harushovi.

Do druhé půle už Sergio Ramos nenaskočil a místo něj si zahrál útočník Iago Aspas. Po několikátém rohovém kopu zahrávaném mladíkem Asensiem se k hlavičce dostal Aduriz, jenže jeho zakončení zablokoval Ben Haim! Po hodině hry se s další rychlou akcí představil Pedro, který naservíroval míč před bránu. Tam si nabíhal hrotový útočník Aritz Aduriz, jenže sám před brankářem netrefi míč ideálně!

Následně se do hry podívala esa jako Isco či José Callejón. Když byl poslední jmenovaný na hřišti asi minutu, Španělé se konečně ujali kýženého vedení! Rohový kop sice obránci Izraele odvrátili, ale pouze k Asieru Illarramendimu. Ten napřáhl a krásnou ranou poslal míč s velkou rotací přímo do šibenice! Nádherná branka, na kterou Harush nemohl mít nárok - 1:0.

Standardní situaci domácích zahrával obvyklý exekutor Natcho, jenže dnes se svou kopací technikou neuspěl. V samém závěru se málem měnilo skóre po další brance, jejímž autorem se stal mladík Asensio. Klenot Bílého baletu ale stál v postavení mimo hru, takže pro jeho ofsajd nemohl být gól uznán.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele