Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
02.09.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Izrael - Makedonie 0:1

Izrael doma trochu překvapivě podlehl Makedoncům 0:1 a pokud neuspěje v Itálii, jeho sen o šampionátu v Rusku se definitivně rozplyne. Zápas v Haifě rozhodl jedinou brankou zkušený Goran Panděv.

Izrael se v úvodu utkání snažil zaskočit Makedonce aktivní hrou, ale chyboval v kombinaci a žádnou velkou šanci si nevytvořil. Naopak to byli hosté, po centru zprava se na zadní tyč trefil hlavou Ristevski, ale radost Makedonců byla zbytečná, sudí totiž odpískal Nestorovskiho ofsajd. Domácí se dostali ke slovu až ve 27. minutě, kdy Melikson odvedl skvělou práci a doslova namazal Ben Chaimovi na úvodní gól. Záložníkovi pražské Sparty střela vůbec nesedla a Dimitrievski jí vyrazil.

Ale jinak byli nebezpečnější Makedonci, což znovu potvrdili o pár minut později. Centrovaný balón do vápna domácích zasáhl Cohen a nebýt brankové konstrukce, šli by hosté do vedení. Izrael to zkoušel z větší vzdálenosti, Zahavi po rychlé otočce střílel těsně vedle a Hemedovu ránu ztlumil Dimitrievski. Vidět byl i ostřílený veterán Goran Panděv a nakonec to byl on, kdo se stal hrdinou utkání. Rozhodující moment totiž přišel čtvrthodinu před koncem, kdy obrana Izraelců nezachytila šikovný lob Elmaze a Goran Panděv poslal Makedonce do vedení.

Domácí se ještě pokoušeli o vyrovnání, další střela Hemeda se do branky nevešla a ránu Alioskiho pro změnu vychytal Glazer. Pro izraelského brankáře to jinak nebylo příliš povedené utkání, Glazer několikrát chyboval při vybíhání, ale Makedonci to ani v jednom případě nepotrestali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele