Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
11.06.2017 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Izrael - Albánie 0:3

Albánci oplatili Izraelcům úvodní porážku se vším všudy a výhrou 3:0 se udrželi ve hře o postup. Hosté si vytvořili náskok už v poločasu, kdy se dvakrát trefil Sadiku a ve druhé půli pojistil výsledek Memushaj. Navzdory Albánskému triumfu však skupině G nadále vládnou Španělsko s Itálií.

V listopadu loňského roku utrpěl účastník evropského šampionátu těžký direkt, když doma podlehl vysoko 0:3 a zároveň stvrdil hodně nepovedený začátek kvalifikace. Že ale Albánci nic nevzdávají ukázal zápas v Haifě.

Izrael začal o něco lépe, přesněji řečeno byl před šestnáctkou soupeře mnohem nebezpečnější. V dobré pozici neuspěl obávaný střelec Zahavi a proti Natchovi se výtečně zaskvěla opora římského Lazia golman Strakosha. Albánie nechala Izraelce hrát a pak sama nečekaně udeřila. Sadiku z ideální vzdálenosti vypálil a přízemní rána skončila v síti. Následně se znovu opakoval minisouboj Zahaviho se Strakoshou, ale opět s lepším výsledkem pro brankáře. Těsně před koncem přišel pro domácí další šok. Armando Sadiku opět na nic nečekal, zpracoval si balón a jelikož dostal spoustu času i prostoru, vypálil do stejných míst jako v případě první branky a znovu slavil úspěch.

Izrael nutně potřeboval oživit hru a vrátit se kontaktní brankou zpátky do zápasu a proto už do 67.minuty využil všechna střídání. Jenomže kýžený efekt to nepřineslo. V 71.minutě předvedli Albánci ukázkový kontr a Ledian Memushaj definitivně rozhodl. Domácím nakonec nebylo přáno ani čestné snížení a po závěrečném hvizdu nastalo pravé vystřízlivění. Stejný tým, který Albánce porazil 3:0 teď stejným výsledkem podlehl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele