Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
06.10.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Itálie - Makedonie 1:1

Domácí Itálie si po dalším hodně mdlém výkonu připsala jen bod. Ačkoli se brzy dostala do vedení po brance Chielliniho, ve druhé půli se vůbec nesnažila a výsledkem byl makedonský trest. Vyrovnání zaznamenal útočník Aleksandar Trajkovski.

Italové chtěli doma potvrdit pověst jasného favorita, i když věděli, že Makedonci se nevzdají snadno. Trenér Ventura upustil od kritizovaného systém 4-2-4 a do hry vypustil formaci se třemi obránci a třemi útočníky. Velkou radost musel mít Ciro Immobile, který právě na Stadio Olimpico v Turíně odehrál množství utkání a díky skvělé formě začal od začátku.

Byl to právě někdejší Býk a současný hráč Lazia, kdo se dostal do první zajímavé šance utkání. V osmé minutě ale svou střelou brankáře Dimitrievskiho nevystrašil. Italské poměry velmi zná Goran Pandev, který se skvěl na hrotu makedonského útoku. Právě on byl nejnebezpečnějším mužem pro brankáře Buffona v prvních dvaceti minutách.

Ve 20. minutě se Goran Pandev dostal do zakončení zpoza vápna, které ale namířil jen do legendárního veterána Buffona. Italové se, jak je jim dlouhodobě vlastní, nikam nehnali. Nefungovaly ani dlouhé centry ze strany, jejichž adresátem byl přinejlepším nevysoký Lorenzo Insigne. Právě neapolský princ si proto vzal na starost spíše kombinaci a nakonec balonem našel Zappacostu. Tomu ale balon uskočil a střela mu tudíž nesedla.

Pět minut před koncem první půle se Italové konečně prosadili. Zůstali totiž s vysunutými hráči kolem vápna soupeře, stačila jedna průniková nahrávka na Cira Immobileho a ten se dostal do vápna. Před bránou našel nelogicky nepokrytého obránce Giorgia Chielliniho, jemuž doklepnutí do prázdné brány nedělalo potíž - 1:0.

Začátek poločasu druhého byl orámován nepřesností v podání italského velikána, kterému se opět nedařila kombinační hra po stranách. Diváci moc nadšení být nemohli, protože k jejich dobré náladě nijak nepřispívali ani hosté. Makedonská hra se omezila na nákopy a pobíhání kolem půlky hřiště. Dvacet minut před koncem málem hosté udeřili. Najednou se před brankářem Buffonem zjevil útočící Ilja Nestorovski, který však hlavičkoval jen do Buffona!

To hostům nijak nevadilo a domácí Italy to také neprobudilo z letargie. Následoval proto trest. V 77. minutě Makedonci potrestali velkou pasivitu Italů, když pas od Pandeva našel volnějšího Aleksandara Trajkovskiho. Ten si naběhl až před Buffona, kterého bez větších potíží prostřelil - 1:1! To byl pro turínský stadion velký šok.

Makedonci najednou ožili a Italům se čas rychle krátil. Střídající útočník Federico Bernardeschi ukázal alespoň chuť něco změnit, i když jeho slabá střela brankáře hostí nijak nepřekvapila. Ani snaha Cira Immobileho nevedla k další brance, takže body se nakonec dělily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
veikko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
waynemarkrooney

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele