Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
06.10.2017 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Irsko - Moldavsko 2:0

První krok za postupem na mistrovství světa irský národní tým zvládl, další a podstatně těžší bude následovat v pondělí. Irové totiž zvládli na domácí půdě v Dublinu potvrdit roli papírového favorita porazili poslední Moldavsko 2:0. O oba góly se postaral útočník Daryl Murphy ještě do přestávky, poté se již svěřenci Martina O’Neilla mohli mírně šetřit s ohledem na nadcházející klíčové utkání posledního kola ve Walesu, který na druhém místě drží před Iry jednobodový náskok. První navzdory prohře v Rakousku zůstávají Srbové, jež čeká domácí zápas s Gruzií.

Ze zápasu ještě neuběhly ani celé dvě minuty a domácí již šli do vedení. Dlouhé vhazování Stephena Warda ještě hlavou přizvedl Shane Duffy k nohám Daryla Murphyho, jenž pohotově z voleje uklidil míč do sítě. Po čtvrthodině se mohl zapsat na střeleckou listinu také Shane Long, ovšem zpětný pas O’Dowdy přetavil ve střelu, která skončila těsně vedle. Gólové trápení útočníka Southamptonu tak stále nebere konce, Long již nedokázal skórovat ve stěží uvěřitelném počtu třiadvaceti zápasů (či 237 dnů), ať už v klubu či národním týmu.

Ve dvaadvacáté minutě znemožnil Longovi protrhnout střelecký půst brankář Ilie Cebanu, a tak bylo zapotřebí opět snahy Daryla Murphyho, aby se irské vedení navýšilo. U zrodu akce byl znovu Ward, jenž se těší dobré formě i na klubové úrovni v dresu Burnley, tentokráte dvaatřicetiletý bek centroval a Murphy skóroval povedenou hlavičkou.

Po změně stran již domácí upustili od vysokého tempa z první půle a ke slovu se dostali i hosté. Moldavská snaha o tvorbu šancí však přinesla především vysoký počet centrovaných míčů, které suverénně lapal brankář Randolph. To na druhé straně se v další kvalitní příležitosti ocitl Shane Long, jenže i tentokrát po hodině hry trestuhodně nedokázal dopravit míč do odkryté branky po zablokované ráně O’Dowdy.

V samém závěru se Moldavsko zapsalo do zápasu nechvalným způsobem, když se Alexandru Gatcan nepochopitelně pokusil hlavou napadnout Harryho Artera a po právu za svůj zkrat uviděl červenou kartu. Irsko tak zvítězilo 2:0 a v pondělí musí k boji o postup do baráže nutně porazit druhý Wales.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
veikko

2:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele