Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

mezikontinentální baráže - CONCACAF / AFC - 1. zápas
10.11.2017 23:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Honduras musí v odvetě zabrat. S Austrálií na úvod jen remizoval

Ostře sledovaná mezikontinetální baráž mezi Hondurasem a Austrálií skončila v prvním vzájemném měření sil nerozhodným bezbrankovým výsledkem. Oba celky, které se v minulosti nikdy v historii nestřetly, postrádaly nyní hned několik svých opor, a možná i proto se ani jednomu z nich nepodařilo vsítit jedinou branku.

Ještě nikdy protinožci nesehráli utkání na půdě středoamerických zemí. Do této chvíle se účastnili jen utkáních v Jižní a Severní Americe a pouze jednou v jedenadvaceti případech na této půdě zvítězili. Naposledy tomu bylo v roce 1992, kdy tehdy skolili Spojené státy. Ani teď tuhle bilanci nevylepšili, neodvezli si však domů vyloženě špatný rezultát.

Obě mužstva před tímto duelem postrádaly dva své nejzkušenější hráče. Zatímco domácí se museli obejít bez vykartovaného obránce Maynora Figueroy, hosté vepředu postrádali zraněného Tima Cahilla, jehož nakonec do hry nepustil bolavý kotník. Ne že by bez nich na place oba týmy směrem dopředu tápaly, ale kýženého gólu se jednoduše nedočkaly.

Do první šance se propracoval nejprve hostující středopolař Luongo, jenž možná až příliš snadno pronikl do honduraské šestnáctky, odtud ve skluzu vystřelil, nicméně jeho levačka byla tak slabá, že si s ní brankář Escober v pohodě poradil. Na druhé straně se ve 26. minutě snažil prosadit Lanza, ale po centru Quiota mířil hlavou mimo.

Australané následně spálili obrovskou tutovku ve 34. minutě. Ještě předtím levačkou z voleje zamířil mimo Irvine, pak si však jeho spoluhráč Juric počínal v koncovce daleko hůře. Za vápnem si pousnul míč kolem stopera H. Figueroy, ocitl se zcela nehlídaný před Escoberem, jenže z vyložené pozice svůj přízemní pokus poslal jen vedle.

I začátek druhého dějství Austrálii velmi slušně vyšel. Luongo v 54. minutě založil moc pěknou akci, po níž hlavičkoval naskakující Juric, avšak toho fantasticky vychytal Escober. A ani Risdonova parádní přihrávka pak svého adresáta nenašla. Honduras mohl skórovat zásluhou střídajícího Costlyho, jenže toho vychytal gólman Ryan.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com, espnfc.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele