Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
06.09.2016 20:45 CET
1 : 4
(1:4)

Reportáž

Řecko nasázelo Gibraltaru čtyři góly

Hodně dlouho to vypadalo, že Gibraltar uhraje s řeckým soupeřem překvapivě dobrý výsledek. Jenže stačilo pět minut ze závěru první půle a Řekové v nich nasázeli tři góly. Především díky nim tak mohli dohrávat druhou půli v klidu a berou tři body.

Řecko bylo proti Gibraltaru jasným favoritem a snažilo se od prvních minut dodržovat tuto predikci. V jeho týmu nechyběly známé tváře patřící Torosidisovi, Samarisovi, Mitrogluovi nebo Manolasovi. A řecký národní tým se pokoušel své zkušenosti i schopnosti ihned prodat. Nejprve se k míči ve vápně domácích dral Fortunis, ale naštěstí pro Gibraltar Perez míč odvrátil. Nicméně tím "namazal" dobíhajícímu Bakasetasovi, který vypálil těsně nad!

Samaris po chvíli neuspěl s přihrávkou do vápna, ale poté se míč dostal k Mantalosovi, který se také jen zastřeloval. Pak se ke slovu dostal i zkušený snajpr Mitroglu. O něm poslední dobou nebylo moc slyšet, ale stále je to vynikající hráč. A dokázal to i v 10. minutě, protože se k němu odrazil nepovedený centr ze strany. Ačkoli je Mitroglu hráš spíše do vápna, tak se nerozpakoval a za vápnem nádhernou ranou z voleje prostřelil Pereze!

Konstantinos Mitroglu se zjevil za obranou Gibraltaru a dokázal obejít i Pereze. K zakončení se ale nedostal, protože ho zastavil zdvižený praporek pomezního sudí! Gibraltar vyslal jedno varování brankáři Karnezisovi, kterého nepropálil dobře mířící Lee Casciaro. Jenže řecký celek si nedal pozor a po varování inkasoval. Centrovaný míč ještě obrana řeckého týmu odvrátila, ale na krásnou a technicky mířenou střelu Liama Walkera už Karnezis nedosáhl! Gibraltar se tak postaral o šok a na tahu byli Řekové.

Jenže těm vázla souhra a i když jim nechybělo nasazení, poslední fáze útoků se nedařila. Pak se ale stalo něco, co by ani v řecké mytologii nemělo daleko k zázraku. Minutu před koncem si totiž dal vlastní branku Scott Wiseman. To by možná ještě tak hrozné nebylo, ale Řecko si řeklo, že bude kout železo, dokud je žhavé. O pouhou půlminutku později totiž Mitroglu skvěle našel kolegu Kostase Fortunise, který ve shodě se svým jménem konečně přinesl Řecku štěstí - 3:1.

A Řekové stále nekončili! Už v nastaveném čase završil smršť Vasilis Torosidis, který z bleskového protiútoku vypálil a brankář Jordan Perez trochu chyboval. - 4:1 pro hosty. Řecko dalo za pouhých šest minut tři góly!

Jak byste asi očekávali, když nějaký tým vede 4:1 nad outsiderem, druhá půle se v podstatě jen dohrává. Tady to nebylo jiné, protože ve druhé půli šancí zas tak moc nebylo. Pět minut po návratu hráčů ze šaten nejprve Joseph Chipolina pálil nepřesně a k míči se dostal Hernandez. Jenže na brankáře Orestise Karnezise nevyzrál. Hostující výběr neměl potřebu někam spěchat, takže se prezentoval spíše pohodovou kombinací a střelami z dálky. Vedle pálil Fortunis, Manolas i Mitroglu.

Po hodině hry však Gibraltar přeci jen mohl zdramatizovat utkání. Přízemní centr našel před bránou řeckého týmu úplně volného Garciu, který ale nepochopitelně pálil naprosto mimo! Zasahovat musel i brankář Perez, který parádně zneškodnil ránu Bakasetase! Jordan Perez se musel vytáhnout i proti pokusu Vasilise Torosidise, který zakončoval hlavou. I když předvedl několik dobrých zákroků, na body to nestačilo. Ani zdaleka.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele