Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
10.10.2016 20:45 CET
0 : 6
(0:3)

Reportáž

Gibraltar - Belgie 0:6

Belgie neměla absolutně žádný problém na půdě Gibraltaru, potvrdila famózní start do této kvalifikace a se stoprocentní bilancí, třinácti vstřelenými brankami a žádným inkasovaným se usadila na čele tabulky. Skvělý výkon odvedl útočník Christian Benteke, který se podílel svým hattrickem na rovné polovině všech gólů v utkání.

Hostující útočník se přitom postaral o nový rekord na mezinárodní scéně. Davide Gualtieri, bývalý reprezentant San Marina, v roce 1993 šokoval soupeře z Anglie svou brankou teprve po 8,3 sekundách hry. Benteke byl tentokráte ještě lepší a proti Gibraltaru skóroval ještě o dvě desetiny rychleji. Belgie si zkrátka lepší start do utkání ani nemohla přát.

Domácí obrana zcela zaspala, a když Benteke ucítil, že by vlastně mohl vniknout až do šestnáctky, udělal to. Levačkou pak jen pohodlně zacílil za záda brankáře Ibrahima. V 11. minutě mohl náskok navýšit Meunier, nicméně svůj pokus nasměroval pouze do bližší tyčky. Přesto se na další zásah nemuselo čekat příliš dlouho.

V 19. minutě Benteke přiťukl míč Witselovi, který napřáhl zhruba z dvaceti pěti metrů a svou pumelici poslal nechytatelně ke vzdálenější tyči. Po půlhodině hry vystrčili růžky také domácí, K. Casciaro zkusil své štěstí z dálky, ovšem gólman Courtois se mezi třemi tyčemi nenechal rozhodit a pěknou střelu vyrazil nad břevno.

Dvě minuty před přestávkou se hosté trefili potřetí, to když Hazardův centr z levé strany sklepl Meunier pro Bentekeho a ten z blízkosti pohodlně uklízel do prázdné brány. Druhý poločas sotva začal a Gibraltar inkasoval počtvrté. Defour svou kolmicí našel volného Mertense a ten jemným obloučkem přehodil Ibrahima.

V 55. minutě domácí muž v rukavicích lovil balón ze své sítě popáté. Hazard zařadil na levé straně vyšší rychlostní stupeň, přihrál pod sebe do malého vápna Bentekemu, jenž elegantní patičkou dovršil hattrick. O poslední tečku se postaral jedenáct minut před koncem Hazard, který po pasu od Alderweirelda nemohl v koncovce zaváhat.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
pawelFCB

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
pawelFCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele