Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
11.11.2016 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Francie - Švédsko 2:1

Fotbalisté Francie to neměli proti svému soupeři vůbec lehké, od 55. minuty, kdy se trefil Emil Forsberg, museli dohánět jednobrankové manko, nakonec však Paul Pogba a Dimitri Payet přece otočili vítězství na domácí stranu. Země galského kohouta se tak od Švédska odpoutala ve skupině na první místo.

Ještě než se samotné utkání zahájilo, uctila se památka všem obětem teroristických útoků z Paříže z 13. listopadu minulého ročníku. Od téhle smutné události uběhl až na pár dní mimochodem skoro jeden kalendářní rok. Až poté poprvé malinko zahrozil Pogba, jehož střela neměla potřebné parametry.

Následně Payet hledal svým centrem Girouda, nicméně hostující brankář Olsen dokázal balón vyrazit do bezpečí. Na druhé straně se mohl prosadit Guidetti, který se snažil zužitkovat Augustinssonův pas, jenže míč nezpracoval ideálně, takže obránce Varane mohl situaci zažehnat. Poté Payet vyzkoušel své střelecké schopnosti, mířil však jen do Olsena.

Payet byl při chuti i nadále, hezky uvolnil Pogbu, avšak ani jeho zakončení nebylo úspěšné a skončilo pouze mimo kýžený prostor. Otevřít skóre utkání chtěl rovněž švédský záložník Toivonen, jeho pokus ovšem zablokoval bek Koscielny. Těsně před přestávkou se k hlavičce po centru Sidibého propracoval Griezmann, nicméně ani on neseřídil svá mířidla.

Frustrace Francie v koncovce pokračovala i po přestávce, Griezmann ani Giroud se prosadit nedokázali a i Payet z přímého kopu netrefil Olsenovu svatyni. Švédové naopak deset minut po přestávce ze standardky skórovali. Forsberg dal své střele takovou faleš, až zapadla za záda pouze přihlížejícího gólmana Llorise.

Vedení celku ze severu Evropy ovšem netrvalo dlouho. Payet načechral centr z levé strany do šestnáctky, kde Pogba svou hlavičku otřel o břevno a umístil jí za brankovou čáru. Domácí se s průběžným nerozhodným výsledkem jednoduše nechtěli smířit a Olsen měl veliké štěstí, že odolal vůči Varanemu i Griezmannovi.

Hostující muž v rukavicích si v 65. minutě vybral slabší chvilku, která rozhodla o osudu tohoto střetnutí. Griezmann na něj ve vzduchu dotíral, Olsen neudržel míč v rukavicích a dorážející Payet pohodlně zacílil. Vyrovnat se ještě snažili Durmaz a střídající Thelin, ani jeden z nich však Llorise již nepřekonal.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Rarášek

Toivonen prostě nemůže hrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele