Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
31.08.2017 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Francie rozdrtila Nizozemce čtyřmi góly

Nizozemci ve Francii naprosto propadli a nezmohli se ani na jednu branku. Domácí hráči naopak soupeři nasázeli branky čtyři, pod což se výrazně podepsal dvougólový mág Thomas Lemar.

Bitva fotbalových gigantů představila na Stade de France mnoho hvězdných hráčů. Domácí nasadili opory jako Lloris, Kanté, Pogba či Kurzawa, v útoku se pak dostalo na obávané trio Griezmann, Lemar a Giroud, který působil jako jediný hrotový hráč. Trenér Deschamps nechtěl nic podcenit a hodlal porazit dalšího zkušeného stratéga na lavičce oponenta.

Tím byl Dick Advocaat, který má za úkol rozdmýchat slavnou reprezentaci a dostat ji na vrchol. Dnes večer se spolehl na Cillessena, de Vrije, Blinda či Wijnalduma s defenzivními povinnostmi, zatímco rozruch před soupeřovou obranou měli dělat hlavně Robben, Promes a Janssen.

Francie se za velkého povzbuzování tribun hnala vpřed a nejprve důmyslně kombinovala. S tím Nizozemci počítali a jen těžko se domácí dostávali blíže Llorisově bráně. Ve 14. minutě to tak zkusil Sidibé, který vybojoval balon a předal jej Antoinovi Griezmannovi. Mladý útočník si narazil balon se zkušenějším Giroudem a ostrostřelec londýnského Arsenalu mu míč vrátil. Pak už Griezmannovi zbývalo jen trefit prostor mezi nohama brankáře Cillessena - 1:0.

Delší dobu se nic nedělo a tempo hry ustávalo. Především ze strany Nizozemců jsme se v útoku dočkali jen bezzubého postupu a její ofenzivní snahy byly neviditelné. Naopak domácí skvadra dominovala. A to dokonce tak, že se fotbalem bavila, jak ukázala parádička Kingsleyho Comana. Mladý hráč jednoduše zasekl míč a míč posílal těsně pod břevno, s čímž měl nakonec brankář Cillessen velké problémy.

Nizozemci nadále zůstávali pozadu a nedařilo se jim téměř nic. Jejich bezkrevná hra nedělala domácí obraně žádné potíže a Francie se mohla vesele soustředit na vlastní tvorbu. Trenér Advocaat musel v šatně hodně zvyšovat hlas, pokud chtěl donutit své svěřence k lepšímu výkonu. Je ale pravda, že obranná linie Francie svému soupeři nic nedovolila.

Nevýrazného Sneijdera vystřídal na začátku druhé půle ofenzivně laděný záložník Tonny Vilhena a domácí fanoušci doufali v herní zázrak. Obraz hry se ale příliš neměnil a Francie byla nadále aktivnější. Po další chybě Nizozemců se k míči dostal ve vápně číhající Paul Pogba, ale jeho nevýraznou střelu do středu brány Cillessen lapil.

Hostující Nizozemci začali být hodně nervózní, z čehož při šikovnosti Francouzů rezultovaly fauly. A karty. Kevin Strootman dostal jednu žlutou a to ještě sudí Rocchi prominul Robbenovi faul na Koscielnyho. Další faul už Strootmana přišel hodně draho, protože po další kartě musel předčasně pod sprchy. Antoine Griezmann z následného přímého kopu trefil jen Cillessena.

Trenér Advocaat vsadil vše na jednu kartu a do hry poslal Robina van Persieho, kterému uvolnil místo nevýrazný Vincent Janssen. Dvacet minut před koncem mohla Francie navýšit své vedení, ale tp ještě Pogba ve vápně trefil jen dobře postaveného Cillessena. Ani ten však už nezabránil gólu o pět minut později, když se do jeho sítě dělovkou z první prosadil Thomas Lemar!

Do hry se následně dostali i Mbappé nebo Lacazette a urodily se další zajímavé šance. Nejprve se zastřeloval právě Lacazette, kterému připravil balon Antoine Griezmann. A o pouhou minutu uzavřel skóre atraktivního a poměrně jednostraného utkání opět Thomas Lemar. Ten se dostal na vápno, kam mu po rychlém útoku naservíroval balon Antoine Griezmann!

Následně se pokoušel prosadit Arjen Robben, ale snahy nizozemského veterána zastavilo břevno. A demolici Nizozemců pak v nastaveném čase naplnil talentovaný střelec Kylian Mbappé, kterému pohotově asistoval obránce Djibril Sidibé - 4:0!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Manau

Asi to tam pošlu z prdele za dvacku na 2:1

Reagovat
Sw!fty

Lemaruv prvni gol docela paradicka, to teda klobouk dolu .. ale ten druhej byl slusna svinarna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele