Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
07.10.2016 20:45 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Francie - Bulharsko 4:1

Ačkoliv Francouzi na domácím mistrovství Evropy došli až do finálového utkání, vstup do kvalifikace o světový šampionát se jim tak úplně nevyvedl. Před měsícem v zahajovacím utkání skupiny A s Běloruskem jen bez gólů remizovali a v tabulce se tak museli dívat zezdola na svého dnešního soupeře. Bulharsko totiž na výbornou zvládlo dramatický mač v Lucembursku, který ovládlo po vítězné brance z nastaveného času 4:3 a získalo tři body.

I úvod zápasu patřil hostům. V páté minutě Sagna ve vápně fauloval Milanova, rozhodčí neváhal a odpískal pokutový kop. K tomu se postavil Michajl Alexandrov a ačkoliv trefil jen pravou tyč Llorisovy branky, stálo při něm štěstí a míč se nakonec odrazil do brány, což znamenalo překvapivé bulharské vedení 1:0.

V třiadvacáté minutě se ovšem domácí příznivci dočkali vyrovnání. Svůj předchozí penaltový prohřešek v tu chvíli aspoň trochu odčinil Bacary Sagna. Obránce Manchesteru City poslal od pravé lajny vynikající na Gameira, který hlavičkou srovnal skóre zápasu. O další tři minuty později už byl stav utkání zcela příznivé pro zemi galského kohouta, když svou přihrávkostřelou z levé strany Stojanova v brance Bulharů překonal westhamský Dimitri Payet.

Své branky se nakonec dočkal i nejlepší střelec a zároveň hráč proběhlého evropského šampionátu Antoine Griezmann. Útočník Atlética Madrid v osmatřicáté minutě přesně vypálil zpoza šestnáctky a Stojanov byl proti jeho střele bezmocný. Do kabin se tak šlo do dvoubrankového vedení Francie.

Definitivní tečku za skóre zápasu napsal ve druhém poločase už dnes jednou úspěšný Kevin Gameiro. V osmapadesáté minutě ho našel v šestnástce Griezmann a spolupráce dvou parťáků z Atlética skončila čtvrtým gólem Francie, jenž potvrdil vysoké francouzské vítězství.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tusim ze tady vyhra bude o 3 golu, uz dlouho nemame ten tym z roku 93-94, ktery sel az do semifinale MS

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

griezman a vysledek 1-o smoulove

Reagovat
pawelFCB

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele