Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
10.10.2017 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Francie - Bělorusko 2:1

Francie dokázala vyhrát nad hosty z Běloruska, i když jen o jeden gól. Tyto tři body jí nakonec stačí k přímému postupu na světový šampionát a Švédsko končí až na druhém místě. Domácí začali lépe a po brankách Griezmanna s Giroudem zaslouženě vítězí.

Kvalifikační cyklus je za námi a oddechnout si mohou také Francouzi. Těm se totiž nakonec povedlo naplnit roli lídra a zvítězili v celé skupině. Dnes jim k tomu pomohli Nizozemci, kteří si poradili se Švédy, ale také mělo velkou váhu vlastní vítězství Les Bleus. O to se postarali Griezmann s Giroudem, takže branka Saroky těsně před poločasovým hvizdem znamenala jen nepříjemnou kaňku.

Domácí se hnali za výhrou od začátku a jasně udávali tempo hry. Několikrát si na zajímavou nahrávku do uličky nabíhal Olivier Giroud, ale zkušený kanonýr se velmi často ocital v ofsajdu. Velkou šanci Francie spálil Raphaël Varane, který si naskočil na centr od rohového praporku a brankář Černik se ukázal v perfektním světle.

A když se Černik nechal překonat, tak Giroudovo zakončení zastavila branková konstrukce! Ani spolupráce Lemara s Tolissem nevedla ke kýžené brance. O minutu později už ale hostující obrana povolila a Francouzi mohli slavit. Po Matuidiho průnikové přihrávce se objevil přímo před Černikem šutér Atlética Madrid Antoine Griezmann a prostřelil jej - Francie vedla 1:0.

A aby se z toho Bělorusko nevzpamatovalo jen tak snadno, domácí udeřili ještě jednou. Antoine Griezmann se tentokrát vtělil do role nahrávače a po chybě obrany hostí vyslal do šance Oliviera Girouda. Ten si poradil bravurně i přes nátlak obránců Běloruska - 2:0 pro favorita.

Francie to ale neměla tak jednoduché, protože ještě před koncem první půle se prosadili i hosté. Drama vnesl na Stade de France Jurij Kovalev, který odcentroval míč zprava a špatně obsazený Anton Saroka usměrnil balon po zemi mimo dosah brankáře Huga Llorise!

Po změně stran tempo hry trochu ustalo a delší pasáž bez šancí přerušil dělovou ránou až Palicevič. Mířil ale mimo bránu. Francouzská obrana poté zaspala a její chybu mohl rázem potrestat opět útočník Saroka. Tentokrát byl v ještě výhodnější situaci, ale po centru ze strany prakticky sám před brankářem Llorisem mířil mimo bránu! Kdyby mířil přesněji, mohl se stát hrdinou své země.

Trochu sporná situace nastala patnáct minut před koncem, když do vápna vnikl Kylian Mbappé a po souboji s protihráčem spadl k zemi. Brankář Černik ale vyšel ze souboje jako vítěz, protože sudí penaltu nepískal a žádnou kartu brankáři nedal. Ke konci utkání už se tempo opět zklidnilo a i když Francouzi mohli cítit trochu smůly po neodpískané penaltě, tři body jim nakonec patří.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele