Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
09.06.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Faerské ostrovy - Švýcarsko 0:2

Povinné tři body si připisuje Švýcarsko, které dle očekávání zvítězilo na Faerských ostrovech. Nebyla to žádná kanonáda, ale tři body jsou tři body. Švýcaři zvítězili díky brankám tradičních opor Xhaky a Shaqiriho 2:0.

Scénář zápasu byl očekávaný, Švýcaři byli navezeni před brankou ostrovanů a v podstatě bylo otázkou času, kdy poprvé prolomí jejich obranu. Faeřané vzdorovali něco málo přes půlhodiny, ve 31. minutě ještě měli štěstí, protože volný přímý kop přizvednutý Shaqirim skončil na břevně, ale jen o pár minut později už domácí stejně prohrávali. Granit Xhaka si udělal prostor ke střele hned skrze trojici hráčů a přesnou křižnou ranou rozvlnil síť.

Jednoznačná převaha Švýcarů pokračovala i po změně stran a v 58. minutě už to bylo 2:0. Shaqiri dostal přesnou přihrávku do prostoru, kam si seběhl a křižnou ranou překonal Nielsena podruhé. Definitivní jistotu mohl reprezentantům helvétského kříže dát Džemaili, ovšem hlavou Nielsenovu branku netrefil. Faerské ostrovy nebyly směrem dopředu vůbec nebezpečné a gólman Sommer prakticky vůbec nemusel zasahovat. Švýcarsko tak bez větších potíží zvítězilo na Faerských ostrovech 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele