Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
10.10.2016 20:45 CET
0 : 6
(0:3)

Reportáž

Faerské ostrovy - Portugalsko 0:6

Dalším týmem, který si dnes večer vylepšil své skóre poměrně výrazně, jsou Portugalci. Těm se dařilo proti domácím Faerským ostrovům do té míry, že jim nasázeli šest branek. Sami neinkasovali ani jednou, hru naprosto kontrolovali a připisují si další cenné body.

Svou úlohu favorita se Portugalci snažili naplnit již nasazenou sestavou. Do ní se vešla jména jako Cristiano Ronaldo, André Silva, Joao Mário, Patrício, Joao Cancelo nebo Pepe. Zkrátka jedna hvězda vedle druhé a domácí celek nečekalo nic pozitivního. Hráči Faerských ostrovů se spoléhali především na kompaktnost, bojovnost a odhodlání. To ale často hraničilo s fauly.

Velkou obětí faulů a zákroků na hraně byl samozřejmě Cristiano Ronaldo. I domácí věděli, že je to rozhodující hráč a že je potřeba jej minimálně zdvojovat, pokud chcete mít úspěch. Od prvních minut Portugalci jasně vládli na hřišti a snažili se prorazit pečlivou obranu soupeře. William Carvalho zkusil vystřelit z velké dálky, jenže nepřesně. Trvalo to ale jen dvanáct minut, než se favorit dostal do vedení. Ronaldo ve středu hřiště sklepl míč na Mária, který poslal balon na Andrého Silvu. Portugalský střelec stihl míč propasírovat pod brankářem Nielsenem.

Ronaldo se vrhl mezi trojici obránců, kteří jej nakonec zastavili. Co nezastavili, to byl pas od Joaa Maria. Ten si totiž kapitán a zkušený hráč Gregersen nastřelil jen do vlastního brankáře, od nějž se balon odrazil o Andrému Silvovi. Ten na nic nečekal a přesnou hlavičkou poslal balon do sítě! Znovu tak potvrdil, v jak oslňující formě se nalézá. Portugalci vedli a jasně udávali směr utkání.

Portugalci dál diktovali tempo hry a nedávali hostům žádnou šanci zasáhnout. Joao Mário centrem k druhé tyči hledal Quaresmu, ten ale neuspěl. Silva pak roztáhl hru na pravou stranu, kde zpoza vápna pálil obránce Joao Cancelo. Jeho ránu sice Nielsen vyrazil, ale opět jen do míst, kde se pohyboval André Silva. A tomu už nic nebránilo, aby zkompletoval hattrick a stal se hrdinou - 3:0 pro hosty!

Portugalci si hráli s domácím týmem jako kočka s myší a jejich exhibiční show pokračovala také po změně stran. Mário svou přihrávkou do běhu nastartoval Ronalda, který sice pálil, ale brankář Nielsen jeho záměry odhadl a zlikvidoval. Pak na sebe vzala hvězda Realu Madrid odpovědnost opět, když Cristiano Ronaldo napálil balón z pětatřiceti metrů. Jenže mířil mimo, takže veškeré vzrušení bylo zbytečné.

Vadit mu to nemuselo, Cristiano Ronaldo se dočkal po hodině hry. Párkrát si vyměnil balon s Joaem Mariem a krásnou ranou pod břevno nedal brankáři Nielsenovi žádnou šanci zasáhnout! Brankář Nielsen možná dnes neodešel s dobrým pocitem, ale několikrát skvěle zasáhl. Například proti ráně Silvy, který pálil z blízkosti. Na hřiště se pak dostali Eder a Moutinho, který posléze skóroval.

Právě tomu nahrál Gelson Martins, který si udělal prostor a skvělou nahrávkou našel střídajícího hráče. Zkušený záložník Joao Moutinho pak jen zamířil a krásnou ranou překonal Nielsena znovu. A stále to nebylo vše, domácí si museli vypít pohár hořkosti až do dna. Opět u toho byl Martins, jenž parádní kolmicí do volného prostoru vyzval do zakončení obránce Joaa Cancela, který stihl procpat balon pod tělem brankáře Nielsena. Portugalci zdemolovali bojácné a nezkušené Faerské ostrovy šesti góly!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
dondinho

1:1

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele