Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
06.09.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Faerské ostrovy - Maďarsko 0:0

Hned na úvod kvalifikačního střetnutí o MS 2018 se zrodilo velké překvapení, domácí Faerské ostrovy totiž bezbrankově remizovali s letošním osmifinalistou ME ve Francii z Maďarska. Navíc se svým úterním protivníkem sehráli vyrovnanou partii a dokonce mohli zvítězit. Tento zápas byl velmi bohatý na vyložené šance, jenže ani jedna střela gólovým úspěchem neskončila. Maďaři tak zaznamenali hodně nepříjemnou bodovou ztrátu.

Hosté měli v úvodní desetiminutovce mírně navrch a tvořili hru, ovšem první vážnější příležitost si vypracovali domácí. Z hranice pokutového území vystřelil Edmundsson a brankář Gulácsi předvedl brilantní zákrok. Ve 12. minutě vypálil z přímého volného kopu z dvaceti metrů Hendriksson a míč zakroutil zhruba o metr vedle bližší tyče. Faerské ostrovy trápily maďarskou defenzívu i nadále, o šest minut později mohl skórovat aktivní Edmundsson.

K tomuto útočníkovi propadl centrovaný míč, nicméně ten překvapen nabídnutou možností míč vůbec netrefil a ten tak skončil v náručí Gulácsiho. Další šance se zrodily v závěrečné desetiminutovce úvodního dějství. Nejprve brankář Nielsen vyběhl proti Dzsudzsákovi a vyrazil balón ke střídajícímu Szalaiovi, který ho trestuhodně poslal vedle vzdálenější tyče. Ve 43. minutě vypálil na opačné straně ze třiceti metrů Joensen a Gulácsi musel znovu skvěle zasahovat.

Za další minutu byl opět vidět aktivní Szalai, jenže zblízka na Nielsena nevyzrál. Čtyři minuty po změně stran zasáhl Gulácsi proti Davidsenovi, stejný hráč našel po hodině hry hlavu Vatnhamara, který z uctivé vzdálenosti mířil mimo tři tyče. Ihned na to skončila tečovaná rána Joensena vedle hostující branky, následně volný Vatnhamar selhal na zadní tyči a zamířil nad horní tyčku. Hosté přidali až v závěrečné dvacetiminutovce. V 74. minutě mířil nepřesně Kleinheisler, o pět minut později chyběl Szalaiovi krok k zakončení do odkryté branky.

V 86. minutě chyběl kousek štěstí domácímu Hánssonovi, jež ze sedmi metrů nastřelil levou tyč. O minutu později přežili domácí na druhé straně klinickou smrt, kdy Stieber zblízka nepropálil Nielsena a následná Dzsudzsákova přihrávka proletěla bez povšimnutí před brankou Faerských ostrovů. V nastaveném čase byla k vidění jedna šance na obou stranách, ale když Elek pálil příliš vysoko a Edmundssonova tečovaná střela se do sítě nevešla, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Mořská vosa

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Maďarsko má po úspechu na eure obrovskú šancu aj na MS proti trápnemu Ronaldovi a nevýrazným Švajčiarom. Môj tip znie 3:0, hajrá Magyarország

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele