Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
07.10.2017 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Faerské ostrovy - Lotyšsko 0:0

Souboj Faerských ostrovů s Lotyšskem branku nenabídl, přestože šancí bylo k vidění mnoho. Výsledek 0:0 tak jako tak nic zásadního neřeší.

Rozhodně nešlo o zápas dvou fotbalových velikánů, Faerské ostrovy patří k tradičním trpaslíkům kvalifikace a také Lotyšsko patří dlouhodobě k outsiderům. Jejich vzájemné utkání z loňského roku ovládli trochu překvapivě ostrované 2:0 a také dnes si brousili zuby na tříbodový zisk.

Jako první měli velkou příležitost právě domácí, ale po centru Vatnhammara hlavičkoval Edmundsson jen do tyče. O chvíli později byl stejný hráč znovu u balónu, obrana Lotyššů ho nedokázala zastavit a střelu mířící do šibenice musel skvělý zákrokem vytáhnout golman Gorkšs. Ve 36. minutě se zase probil hostující obranou Sorensen a Hanssonovu střelu musel blokovat Laizans. Faerské ostrovy byli o něco lepším týmem, Lotyšsko si dokázalo vytvořit jen jednu nadějnou příležitost, kterou ale Šabala poslal mimo tyče, takže Nielsen nemusel ani zasahovat.

Také ve druhém poločase byl dostatek gólových příležitostí. Nejprve Edmundsson podruhé v zápase orazítkoval tyč lotyšské brány a na druhé straně zastavil Kluškinsův pokus Nielsen. Z následného rohového kopu pak hosté nedokázali vůbec zahrozit.

Faerské ostrovy se nechtěly s bezbrankovým výsledkem smířit a v závěru svého soupeře pořádně přimáčkly. Čtyři minuty před koncem netrefil ideálně placírku Sorensen a v nastavení těsně minul branku smolař utkání Jóan Símun Edmundsson, když o kousek netrefil branku. Utkání v Torshavnu tak branku nenabídlo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
klokan.paul

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele