Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
10.10.2016 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Estonsko - Řecko 0:2

Stejně jako před pár dny dokázali fotbalisté Řecka zvítězit 2:0 na půdě Estonska a s plným počtem bodů se usadili na druhé příčce skupiny H za dosud vládnoucí Belgií. Start do nové kvalifikace mužstvu Michaela Skibbeho vyšel velmi dobře, ti nejtěžší protivníci ho ovšem ještě čekají. V Tallinnu zařídili tři body Vasilios Torosidis a Kostas Stafylidis.

Řecku pochopitelně hodně psychicky pomohla rychle vstřelená branka už ze druhé minuty utkání. Mantalos ještě s prvním rohovým kopem neuspěl, ten druhý už však rozehrál parádně, svým centrem našel ve vápně nabíhajícího si Torosidise, který hlavou překonal marně se natahujícího brankáře Aksalua.

Estonsko si toho v první půli opravdu moc nevytvořilo, Mets v 8. minutě pálil jen mimo a to samé se dá říci o jeho kolegovi Marinovi, jenž rovněž netrefil kýžený prostor mezi třemi tyčemi. Poměrně aktivní byl Zenjov, jenž vyslal první střelu na branku pět minut před obrátkou, jeho zakončení ovšem nemělo potřebné parametry.

Ve druhém dějství se hostující celek snažil udržovat nejtěsnější možný náskok, soupeř ho ale několikrát potrápil, především pak Zenjov, který se například v 58. minutě postaral o další střelecký pokus ohrožující gólmana Karnezise. O tři minuty později na druhé straně naopak Řecko udeřilo gólově a rozhodlo o svém vítězství.

Stafylidis zahrával přímý volný kop z velmi dobré pozice, svým technickým pokusem levou nohou obstřelil zeď a zamířil krásně k tyčce. Estonci mohli ve zbývajícím čase alespoň snížit a ještě se chytit nějakého stébla, jenže v koncovce se nedařilo. Karnezis zlikvidoval hlavičku střídajícího Purjeho a pak také pokus Vassiljeva.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

portugalský trenér Santos dojal v řecku všechny, když po vítězném zápase na Euro 2016 na oficiální tisk. konferenci zavzpomínal na časy, kdy trénoval Řecko, a prohlásil:

"chtěl bych předat zprávu řeckému lidu, protože to je místo, kde jsem se naučil být reprezentačním trenérem a v řečtině řekl: evcharisto poly apo tin kardia mu (děkuji (vám) moc z celého srdce)."

https://www.youtube.com/watch?v=H3x3-QpdeA0

a nyní se ukáže, zdali došlo k sebereflexi, anebo je řecký tým tam, kde ho zanechal Ranieri.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele