Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
03.09.2017 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Estonsko - Kypr 1:0

Kypr sahal po dalším skvělém výsledku a ještě v 90. minutě dokázal bojovným výkonem hrát s nulou na kontě. Ve druhé minutě nastavení se ale domácí Estonsko mohlo radovat, protože obranný val hostí konečně prolomil talentovaný útočník Mattias Käit.

Estonsko začalo proti Kypru hodně aktivně a mladý brankář Kostas Panayi měl hodně práce, aby si poradil s nefungující obranou svého celku i útoky opozice. Ats Purje se probojoval do zajímavé střelecké pozice, ale míč mu v rozhodující chvíli příliš odskočil od nohy. Ats Purje byl vůbec hodně aktivní a po dvaceti minutách to byl právě, kdo se zapsal dalším střeleckým pokusem. Ten brankář Panayi se štěstím vyrazil.

Jenže kromě toho se diváci fotbalem moc kochat nemohli. Atmosféra byla parádní, o což se starali právě diváci, ale hře tempo i šance chyběly. Sergei Zenjov se pokoušel odcentrovat míč před branku, jenže krátce před koncem první půle narazil na pozornou kyperskou obranu. Když pak Ats Purje opět minul zajímavou ranou tyč, do kabin šly oba týmy za nerozhodného stavu.

Žádná velká hitparáda z toho nebyla ani ve druhé půli. Pár minut po příchodu hráčů na trávník se hostující Demetris Christofi probojoval do zajímavé střelecké pozice, v níž ale zakončil hodně vysoko nad bránu. Stejný hráč volil ránu z pětadvaceti metrů také o pár minut později, třebaže mohl nahrávat na lépe postaveného spoluhráče. Z Kypru čišela nervozita a minimum odvahy něco s balonem zkusit.

Další pokus si připsal Henri Anier, který se probojoval do výborné střelecké pozice a z hranice vápna po rychlé kombinaci pálil těsně vedle! Deset minut před koncem utkání měl plno práce také brankář Mikhel Aksalu. Toho zaměstnal Demetris Christofi se svou dělovkou z patnácti metrů. O pár minut později zahrával hostující Fanos Katelaris přímý kop, který ale poslal tvrdou ranou nad.

Když už se zdálo, že se oba celky rozejdou s remízou a bodem v kapse, odmítl se s tím smířit mladý talent Mattias Käit. Domácí útočník si na hranici vápna počkal na odražený balon a napálil jej přímo k tyči - 1:0 pro Estonsko!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele