Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
07.10.2016 20:45 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Estonsko - Gibraltar 4:0

Estonsko tentokráte žádnou ostudu neudělalo a po suverénním výkonu přehrálo trpaslíka z Gibraltaru vysoko 4:0. Jeho vítězství mohlo být mnohem vyšší, domácí si totiž vypracovali mnoho gólových příležitostí. O svém úspěchu rozhodli až ve druhém dějství, ve kterém po bezbrankové první půli vsítili všechny čtyři góly. Napravili tak úvodní prohru 0:5 na půdě Bosny a se třemi body jsou ve skupině H na čtvrté pozici o skóre za Bosnou.

Gibraltar nemá na kontě ani bod a se skóre 1:8 je na posledním šestém místě. Estonci poprvé zahrozili ve 4. minutě, kdy nejprve po centru na zadní tyč od Kruglova nedoskočil na míč o centimetry nabíhající Mattias Käit. Ihned na to neudržel brankář Perez vysoký míč ve svých rukavicích a do prázdné branky střílel Zenjov, na brankové čáře odkopl míč na poslední chvíli do bezpečí Chipolina.

Hostující gólman napravil svou chybu o osm minut později, když brilantně vyrazil bombu Aniera z hranice pokutového území. Gibraltar mohl skvěle prorazit za další minutu. Po střele z dvaceti metrů, následném zákroku brankáře Aksaly a úspěšném pokusu Chipoliny zabránil gólu zvednutý praporek asistenta rozhodčího kvůli ofsajdu. Zhruba v polovině první půle se na zadní tyči zjevil Zenjov, ve stoprocentní možnosti trestuhodně mířil příliš vysoko.

Estonsko se zaslouženě dostalo do vedení dvě minuty po přestávce, po rychlé akci a následné narážečce Konstantina Vassiljeva pokořil brankáře Pereze nabíhající Käit. O pět minut později navýšil vedení svého výběru Vassiljev. Ten po dlouhém pasu od Baranova zvolil netradiční zakončení dloubákem a jeho nádherný padáček zapadl za Pereze do sítě. O necelou čtvrthodinu později opět chyboval Perez.

Ten namazal Anierovi, avšak svou hrubku napravil skvělým zákrokem proti ráně Zenjova. Definitivně rozhodnuto bylo v 70. minutě, třetí a zároveň svůj druhý gól v tomto střetnutí vsítil Käit. Tentokráte využil rohového kopu Kruglova z pravé strany a u vzdálenější tyče pokořil Pereze střelou přes obránce. V závěrečné desetiminutovce trefil Anier po dlouhém sólu nohu brankáře Gibraltaru, poté stejný hráč minul z osmi metrů pravou tyč. Gólovou tečku za tímto duelem udělal v 88. minutě střídající Sergej Mošnikov, jenž po pokusu z hranice šestnáctky a následné teči uklidil balón k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele