Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
10.10.2017 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Estonsko - Bosna a Hercegovina 1:2

Fotbalisté Bosny a Hercegoviny urvali vítězství v Estonsku a kvalifikační skupinu zakončili na nepostupovém třetím místě. Domácí byli blízko alespoň získanému bodu, ale rozhodující branku vstřelil šest minut před koncem dvougólový Izet Hajrović.

Pouze na lavičce náhradníků zůstala největší bosenská hvězda Edin Džeko. Mělo to svojí logiku, ve skupině v podstatě o nic nešlo.

Bosna vstoupila do zápasu lépe, i když dlouho marně hledala skulinku v defenzivní řadě Estonska. A tak vůbec první gólovka přišla až ve 38. minutě, kdy si na krásný pas za obranu seběhl Vedad Ibiševič, ovšem skvělý Aksalu ho vychytal. První poločas branku nenabídl, ale hned po změně stran se to mělo změnit.

Ve 48. minutě vyslal dlouhý nákop brankář Begović, jeden z domácích balón nešťastně prodloužil a Izet Hajrovič pelášil sám na Aksalu, přičemž si poradil jako zkušený mazák. Bosna vedla 1:0, ale zdaleka neměla vyhráno. Estonci se nechtěli loučit porážkou a tak zabrali a výsledkem bylo vyrovnání čtvrthodinu před koncem. Na hranici vápna neomylně zamířil Ilja Antonov a Begović neměl nárok. Remíza 1:1 zase nevyhovovala Bosně a v 84. minutě vrátil vedení na stranu hostí přesnou ranou na vzdálenější tyč opět Izet Hajrovič.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele