Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
08.10.2017 18:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Rumunsko 1:1

Dánsko jen remizovalo s oslabeným Rumunskem, ale v zásadě mu to vadit nemusí. Protože Černohorci podlehli favorizovanému Polsku, právě dánský výběr slaví druhou příčku. Nejprve se z penalty trefil záložník Christian Eriksen, ale dvě minuty před koncem srovnal na konečných 1:1 Ciprian Deac.

Žádný festival vyložených šancí to nebyl, ale Dánsko splnilo úkol. Možná i díky velké podpoře na tribunách, protože v Kodani se fandilo hodně hlasitě. Domácí se po většinu první půle s míčem u nohou proháněli kolem vápna hostí, kteří se jen bránili. Snad až ve 22. minutě jsme viděli první střelu, když se do míče opřel Constantin Budescu, jenže měl spíše přidat více přesnosti.

Christian Eriksen byl hlavní osobou ofenzivních snah domácích. Po půlhodině hry vedl zajímavou domácí akci, kterou mu přerušil včasným skluzem Baluta. Pak se do šance dostal mladý rychlík Pione Sisto, který vypálil velmi dobře. Brankář Ciprian Tătăruşanu musel jeho tvrdou ránu vyrážet na rohový kop. Nicklas Bendtner se o chvíli později sice dočkal branky, jenže jeho radost netrvala dlouho. Vysoký útočník přebíral míč v ofsajdu.

Krátce před koncem první půle zahrávali hosté z Rumunska volný přímý kop. Constantin Budescu mířil velmi dobře, jenže balon se na poslední chvíli stočil těsně vedle brány! Po změně stran se pokusil vypálit kapitán Ciprian Deac, jenže jeho pokus zablokoval pozorný Riza Durmisi.

První branku jsme viděli v době, kdy udeřila 60. minuta. Nejprve Cristian Ganea fauloval hlavičkujícího útočníka Bendtnera a sudí pískal pokutový kop! Ten si vzal na starost Christian Eriksen a mířil přesně - 1:0.

Rumunsko bylo hodně dole a moc mu nepomohla ani minuta 63., protože tehdy již jednou napomínaný Cristian Ganea sáhl po pronikajícím Bendtnerovi a sudí mu ukázal druhou žlutou kartu! Dvacet minut před koncem se pokusil o srovnání Nicolae Stanciu, který měl k dispozici volný přímý kop. Ten však nastřelil hodně mimo!

Když už to vypadalo, že si Dánsko poradí, jeho obrana vážně chybovala. V 88. minutě Nicușor Bancu dostal balon ve vápně a nahrál jej na Cipriana Deace. Zkušený hráč okamžitě pálil a hodně mu pomohla teč, o kterou se nechtěně postaral Simon Kjaer - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele