Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
11.11.2016 20:45 CET
4 : 1
(2:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Kazachstán 4:1

V utkání s Kazachy se Dánsko dostalo do vedení v patnácté minutě. Na centr do šestnáctky od Poulena si výtečně naskočil Andreas Cornelius a hlavou pohodlně otevřel skóre zápasu. Defenziva Kazachstánu si tuto gólovou situaci rozhodně za rámeček nedá, neboť celá ofenzivní akce proběhla výrazněji hladčeji, než by si jistě kouč hostujícího celku představoval.

Radost z vedení v duelu ovšem domácím Dánům vydržela pouhé dvě minuty - již v sedmnácté minutě se totiž dostal k balonu před velkým vápnem Sujumbajev a vyslal na dánskou branku míč, který zaplul přímo k tyči svatyně domácího mužstva a gólman Ronnow byl bezmocný.

Pak ovšem dostali Dánové solidní šanci dostat vedení zpět na svoji stranu, když rozhodčí v jejich prospěch odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil záložník Tottenhamu Christian Eriksen a jelikož si zvolil jinou stranu, než na kterou skákal hostující brankář, pohodlně získal znovu pro svůj tým náskok.

Zřejmě definitivně svíčku kazašských nadějí na vyrovnání, případně i obrat v zápase zhasl v sedmdesáté osmé minutě Peter Ankersen. Ten se k balonu dostal v šestnáctce po pěkné kombinační akci po zemi a střelou zblízka nedal gólmanovi hostí šanci, bylo to tedy už 3:1.

Nakonec Dánové domácí zápas ovládli poměrně suverénní, neboť třígólový náskok vytvořil ještě v nastaveném čase Christian Eriksen. Hvězda anglické ligy tak k proměněné penaltě přidal i gól ze hry, když krásný individuální průnik defenzivou hostí završil střelou, jenž úspěšně zamířila do branky.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele