Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
04.09.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Černá Hora - Rumunsko 1:0

Černá Hora urvala nad Rumunskem nejtěsnější možné vítězství čtvrthodinu před koncem a bodově se dotáhla na Dánsko, s nímž má na děleném druhém místě zcela totožné skóre. Hosté potřebovali v Podgorici bezpodmínečně zvítězit, aby si zachovali naději na postup, po neúspěšném výsledku však budou bojovat už jen o čtvrtou příčku.

Nebýt Stevana Jovetiče, kdo ví, jak by vlastně celá skupina vypadala. Právě tenhle černohorský tahoun zaznamenal jedinou branku utkání, celkově si na své konto připsal již svou sedmou trefu v této kvalifikaci, a v rámci evropské části je po Cristianovi Ronaldovi a Robertu Lewandowskim spolu s Andrém Silvou třetím nejlepším střelcem vůbec.

Rumuni už teď mohou tenhle kvalifikační cyklus hodnotit špatnými známkami. Možná že svazu úplně nevyšla volba nového trenéra Christopha Dauma, o jehož odchodu se silně hovoří ještě před posledními dvěma koly. Z osmi zápasů jeho mužstvo vyhrálo pouze dvakrát a s takovou bilancí na světový šampionát myslet ani nemohlo.

První šance na řadu přišla v 17. minutě. Jovetič unikl podél levé strany, dokázal míč předložit do vyložené pozice Bečirajovi, ten si ho ještě chytře zasekl, pak však po zemi zamířil trestuhodně mimo. Ve 27. minutě si zprava blíže do středu seběhl Marušič, tlačil svou střelu na bližší tyčku, tam si ovšem dokázal poradit gólman Tatarusanu.

I nadále byli Černohorci směrem dopředu aktivnější. Po půlhodině hry pronikl do vápna Jankovič, jenž přihrál na druhou stranu přesně mířícímu Jovetičovi, protože však Vešovič clonil Tatarusanuovi ve výhledu a nacházel se v ofsajdu, nemohla být tahle branka uznána. Dlouho to pak vypadalo, že by se oba týmy mohly rozejít smírně.

Druhý poločas totiž nějaké větší příležitosti nenabízel, ani domácí, ani hosté neměli nějakou herní převahu, přece se ale Černé Hoře podařilo dokráčet k rozhodujícímu momentu utkání. V 75. minutě Marušič poslal centr zprava na Jovetiče, k němuž pozdě přistoupil Chiriches, a na následnou hlavičku již Tatarusanu mezi třemi tyčemi nedosáhl.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele