Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
05.10.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Černá Hora - Dánsko 0:1

Naděje dánského národního týmu na kvalifikaci na mistrovství světa jsou po předposledním kole ve skupině E znovu o dost vyšší. Dánové totiž v klíčovém boji o druhé místo zvítězili na půdě Černé Hory a mají tak vedle drobné šance na přímý postup přes první Polsko na dosah účast v baráži. O jediný gól zápasu v Podgorici se hned v patnácté minutě postaral Christian Eriksen a nevýrazní domácí se již na odpověď nezmohli. Dánsko tak právě svému čtvrtečnímu soupeři odskočilo v tabulce na rozdíl tří bodů a toto postavení hodlá potvrdit v posledním skupinovém kole doma proti Rumunsku. To Černohorci pojedou na půdu lídra z Polska.

V úvodních minutách se domácí snažili soupeře zaskočit rychlým nástupem, jenže pořádnou střeleckou příležitost si aktivním napadáním ve vysokém počtu hráčů nevytvořili a na přelomu čtvrthodiny hry utrpěli šok, z nějž se již nevzpamatovali. Dlouhý nákop na pravou stranu hřiště udržel taktak na hrací ploše Henrik Dalsgaard, jenž hlavou poslal míč zpět ke středu hřiště, a to příhodně k nohám Christiana Eriksena. Záložník Tottenhamu Hotspur ani v obležení čtyř bránících hráčů neztrácel na klidu a výtečnou přízemní ranou na přední tyč zaskočil brankáře Danijela Petkoviće, přestože se jednalo o střelu jeho slabší, levou nohou.

Ofenzivní snahu Černohorců hned záhy ochromilo zranění kapitána a nejlepšího střelce Stevana Jovetiće, jehož vyřadilo ze hry zraněné stehno, a na hře domácích byla po zbytek zápasu tato ztráta patrná. Šance přibývaly pouze před brankou Petkoviće, jenž se musel vypořádat s tvrdou Sistovou ranou a s úlevou přihlížet, jak další slibné šance zahazují Eriksen či Nicklas Bendtner. Přesto neschopnost navýšit hubený zákrok mrzet Dány nemusí, neboť si bez větších potíží pohlídali stav 1:0 až do konce a pojistili si alespoň cestu do listopadové baráže.

Autor: Martin Kantor / reuters.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
waynemarkrooney

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele