Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
07.10.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Francouzi v Bulharsku splnili povinnost a míří za postupem

Výkon francouzské reprezentace v předposledním zápase skupiny A proti Bulharsku zůstal značně za očekáváním, přesto si ale země galského kohouta za umolousané vítězství 1:0 odváží ze Sofie všechny tři body. O jediný gól utkání se v samém úvodu hry postaral Blaise Matuidi, jehož trefa jako by hráče v modrém ukolébala k nevýraznému výkonu, který však Bulhaři nedokázali řádně potrestat.

Po šokující remíze na domácí půdě s Lucemburskem sáhl Didier Deschamps do francouzské sestavy a proti Bulharsku na trávník vyběhlo útočné trio Mbappé-Lacazette-Griezmann. Hosté na nic nečekali a od zahajovacího výkopu se pustili do ofenzivního nátlaku, který se jim takřka okamžitě vyplatil. Hned v třetí minutě totiž Griezmann sklepl míč Blaisi Matuidimu a záložník italského Juventusu navzdory ostrému úhlu parádní křižnou ranou překonal brankáře Ilieva a poslal Francii do vedení.

Od brzkého průlomu skóre si však Francouzi žádné větší šance nevytvářeli a stabilitě zálohy nepřidalo ani brzké střídání N’Gola Kantého, jenž si podle všeho přivodil svalové zranění. Po pětatřiceti minutách tak naopak scházelo málo k tomu, aby v poločase platilo vyrovnané skóre 1:1, neboť Hugo Lloris střelu Nedeleva vyrazil pouze před sebe, a tak se k dorážce z bezprostřední blízkosti dostal Georgi Kostadinov. Francouzský gólman ovšem toto zaváhání napravil a mrštným zákrokem udržel svůj tým ve vedení.

Ani po změně stran francouzská hra vůbec neodpovídala tomu, jak kvalitní výkony podávají hráči v modrém na klubové úrovni, a Bulhaři oprávněně cítili šanci na překvapivé vyrovnání. Výsledkem byl nepříliš záživný boj ve středu hřiště bez jakýchkoli brankových příležitostech na obou stranách. Jakožto ideální příklad poslouží nadějný francouzský protiútok do otevřené obrany soupeře, který skončil marnou snahou střídajícího Oliviera Girouda podržet míč u rohového praporku.

To nejdůležitější však Francouzi na každý pád zvládli, z Bulharska si odvážejí tři body a v závěrečném zápase skupiny A jim stačí k přímému postupu nepřipustit jakékoli selhání na domácí půdě proti Bělorusku.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Francie u nas ztrati body stejne jako Svedsko a Holandsko tip 2:1, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
duloig

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele