Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
10.10.2016 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bosna a Hercegovina - Kypr 2:0

Bosně se podařilo porazit Kypr a získat důležité tři body. Vděčí za to především tahounovi své ofenzívy a hlavní hvězdě, Edinu Džekovi. Ten možná nezažívá ideální časy na klubové úrovni, ale dnes opět ukázal, jak platným a důležitým hráčem může být. Jeho dva góly rozhodly o osudu celého zápasu.

Mnozí fanoušci začali ztrácet víru ve schopnosti zkušeného střelce Edina Džeka. Angažmá v římském AS se mu nedaří a jeho reputace klesá. Všem kritikům ale Džeko rázně odpověděl dnes proti Kypru, když celé utkání na domácí půdě rozhodl. Vstřelil obě branky, z nichž obě si nechal až do druhé poloviny zápasu. V domácích barvách jsme se dočkali nejednoho známého jména, protože nastoupili i hráči jako Begović, Lulić, Pjanić nebo Medunjanin.

Hned od prvních minut se domácí snažili zatlačit svého soupeře a hrát podle svých not. Z pravé strany se dostal do vápna Pjanić, který našel na vrcholu vápna Luliće, ale záložník či obránce Lazia netrefil přesně. Zahrozit uměli i hosté, ale většinou se nejednalo o nic vážného. Christofi se dostal na pravé straně do vápna, kde hledal na druhé straně Sotirioua, ale jeho pokus nemohl brankáře Begoviće vystrašit.

Zpoza vápna se do balónu opřel Višća, jehož tvrdou ránu vyrazil Panayi na rohový kop. Pak Džeko obešel dva protihráče, dostal se do vápna, kde se následně pokusil uvolnit Pjaniće. Jenže k hráči Juventusu Turín se balon už nedostal. Prní půli uzavřel pohotovou ranou Cristofi, který však brankáře Asmira Begoviće ani z dobré pozice střelou nepřekonal! První půle gól nepřinesla a my museli čekat do té druhé.

Druhá půle začala opět lépe pro domácí hráče. Za vápnem se dostal k odraženému míči Edin Džeko, který však pálil vysoko nad. Edin Džeko byl hlavní postavou bosenského týmu a chtěl se ukázat jako zkušený kanonýr. Blízko k tomu měl deset minut po změně stran, když po centru Pjaniće mířil hlavou jen o kousek vedle. Edin Džeko dál pálil jednu šanci za druhou a trvalo mu, než se dostal do pořádného zakončení.

Bosna ale svůj tlak neustále stupňovala a prakticky bylo jen otázkou času, než se domácí dostanou do vedení. To se jim poštěstilo dvacet minut před koncem utkání. Alexandrou špatně odkopl od své branky, balon se dostal na nohy Miralema Pjaniće a ten jej poslal na dlouholetého kamaráda Edina Džeka. Rázem to mohlo být o dvě branky, neboť Džeko dostal nádhernou přihrávka za obranu Kypru a sám běžel na Panayina, jenže ten mu balon odkopl.

Přesto se však domácí dočkali dalšího gólu. Pjanić nacentroval na zadní tyč, kde nejvýše vyskočil právě jeho kamarád a někdejší spoluhráč Edin Džeko. Brankář Kostas Panayi jeho hlavičku sice vyrazil, ale to již za brankovou čarou. Takže gól platil a Bosna definitivně zlomila naděje hostujícího Kypru.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele