Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
10.10.2016 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bělorusko - Lucembursko 1:1

Fotbalisté Běloruska nedokázali udržet vedení a i tentokráte se rozešli se svým soupeřem smírně, s outsiderem z Lucemburska uhráli pouze remízu 1:1. A to i přesto, že od 44. minuty hráli v početní výhodě, navíc se zhruba deset minut před koncem dostali do vedení. Houževnaté Lucembursko však srovnalo z přímého volného kopu a vybojovalo svůj premiérový bod, i tak je se skóre 4:6 na posledním místě tabulky.

Domácí výběr má o bod více, ve třech zápasech skóroval dvakrát a nachází se na páté pozici. Bělorusové byli v utkání mírně lepším výběrem a dostali se do více vyložených příležitosti, nicméně na tříbodový zisk stále čekají. Duel celkově nebyl nijak bohatý na vyložené příležitosti, spíše byl k vidění taktický výkon z obou stran, kde skvěle fungovaly obě defenzívy. První důležitější momenty se urodily až v závěrečné pětiminutovce první půle.

Nejprve ve 41. minutě mohl dostat svůj tým do vedení Hardzjajčuk, který vypálil z dobrých pětadvaceti metrů a jeho kroucená rána nakonec orazítkovala horní tyčku. O tři minuty později si outsider tohoto střetnutí zkomplikoval cestu za bodovým ziskem, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Dirk Carlson, který se dopustil zbytečného bezohledného zákroku a musel předčasně odejít do kabin.

Bělorusko ani tuto početní výhodu nedokázalo dlouhou dobu využít, štěstí se na něj usmálo až v 80. minutě. Velký tlak zužitkoval Pavel Savicki, jenž po dlouhém pasu z pravého křídla a následného obloučku od Paljakowa hlavičkoval z deseti metrů a jeho padáček zapadl ke vzdálenější tyči, brankář Moris se po balónu natahoval marně. Lucemburčané se však nevzdali a za dalších pět minut srovnali stav ze standardní situace.

Po ojedinělé akci si postavil míč Aurélien Joachim a vypálil tvrdě z nějakých sedmnácti metrů, po jeho střele a následné teči ve zdi skončil balón uprostřed branky v protipohybu gólmana Harbunowa. Ve zbývajícím čase se už ani jeden celek k ničemu vážnému neprobojoval. V posledním utkání tohoto roku se Bělorusko utká v listopadu s Bulharskem a na půdě soupeře ho čeká tuhá bitva, Lucembursko přivítá vysoce favorizované Nizozemsko.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele