Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
07.10.2016 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Belgie - Bosna a Hercegovina 4:0

Zatímco Belgie došla na letošním mistrovství Evropy do čtvrtfinále, kde nestačil na výtečně na turnaji hrající Wales, Bosňané se na turnaj do Francie vůbec nekvalifikovali. Vybojovat si tak účast alespoň na nadcházejícím světovém šampionátu v Rusku se tak svěřenci kouče Baždareviče snaží v rámci kvalifikační skupiny H.

V ní si na úplný úvod s přehledem poradili doma 5:0 s Estonskem, avšak v Bruselu už na ně v pátek večer čekal jinačí oříšek. Belgičané se do vedení dostali v sedmadvacáté minutě, když vlastního gólmana Begoviče nešťastně vlastním gólem překonal Emir Spahič. Hned o minutu později udeřili Rudí ďáblové svému soupeři další ránu, kdy svého spoluhráče z londýnské Chelsea položil na záda efektní kličkou Eden Hazard a střelou z úhlu dostal domácí tým již do dvoubrankového vedení.

Více branek už první poločas nenabídl, ale rozhodně nebyl s góly v tomto zápase konce. I v dějství druhém však padaly ke smůle fotbalistů Bosny a Hercegoviny jen do Begovičovy branky. V jedenašedesáté minutě rozehrál perfektně rohový kop Mertens a stoper Tottenhamu Hotspur Toby Alderweireld efektní patičkou poslal míč do branky. Stav tři nula nemusel platit zase tak dlouho, ale to by Romelu Lukaku nesměl po přihrávce od Carrasca branku v jasné šanci přestřelit.

Vytoužené branky se však kanonýr Evertonu nakonec přeci jen dočkal. V osmdesáté minutě k němu míč posunul Eden Hazard a belgický útočník krásnou střelou zpoza šestnáctky donutil Begoviče počtvrté a naposledy dnes tahat balon ze sítě.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
pan_Péťa

Na strelce golu Ti to vyslo..

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele