Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
08.10.2016 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ázerbájdžán - Norsko 1:0

Poměrně nečekaně si fotbalisté Ázerbájdžánu poradili v Baku s Norskem a připsali si na své konto už druhé vítězství ve skupině. Stejně jako v září na půdě San Marina i nyní uspěli nejtěsnějším možným způsobem. Hosté mají naopak v úvodu kvalifikace velký problém, znovu se jim nepodařilo vsítit branku a bez bodu jsou poslední.

Domácí vstoupili do utkání opravdu velmi dobře, hned ze své první větší šance skórovali. Byť Norsko mělo v 11. minutě poměrně dost hráčů ve vlastní šestnáctce, zcela zapomnělo na volného Medvedeva na hranici pokutového území, jenž si naběhl na přihrávku z pravé strany od Ramazanova a usměrnil míč ke vzdálenější tyčce.

Celkem záhy sice mohl vyrovnat Strandberg po rohovém kopu od Hellanda, úspěšný zákrok si ovšem na své konto připsal brankář Agayev. Jen o minutu později pak Henriksen pálil mimo. Asi největší možnost Norové zahodili čtyři minuty před přestávkou, to když Hellandův centr z rohového čtvrtkruhu skončil k překvapení všech na břevně.

Ještě než oba týmy odešly do kabin, zahrozil se svou hlavičkou Aleesami, každopádně mířil jen do prostoru, kde stál Agayev. Ve druhém dějství hosté pokračovali v hledání cesty za svým prvním gólem kvalifikace, v 54. minutě musel na zem znovu Agayev, který likvidoval střelu z voleje od Diomandeho.

Čím více se blížil konec utkání, tím více jako by seveřanům docházely síly. Ázerbájdžán se pochopitelně soustředil na bránění jednobrankového náskoku a ten až do konečného hvizdu uhájil. Ale nemuselo tomu tak být, v nastavení totiž spálil velkou tutovku Henriksen, jehož hlavička skončila těsně mimo.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele